Přejít k hlavnímu obsahu

Vlastní lobby! Hráči jsou z příchodu 13. sezóny nadšeni

10. 5. 2022 | 20:39 Apex Legends Update hry
Nejnovější variace hry láká hráče na nového hrdinu a nespočet dalších zajímavých změn. Tou největší je ale možnost vytvořit si vlastní hru i bez toho, aby člověk musel kamarádit s někým z vývojářů.
Apex Legends 13
Apex Legends 13
Zdroj: EA Games

Hlavním lákadlem a přídavkem do hry bude nová postava. Newcastle si užijí spíše příznivci defenzivního stylu hraní. Většině hráčů ale vzala dech jeho pasivní  a taktická dovednost. Ta pasivní je totiž převzata od hrdinky Lifeline, která při oživování kolem spoluhráče vytvořila štít. V 9. sezóně byl však oživovací štít Lifeline odebrán. Newcastlova dovednost bude podobným způsobem využívat k oživování spoluhráčů jejich Knockdown štít. Jako doplněk pak využije taktickou dovednost v podobě mobilního štítu. Jeho ultimátní dovedností je pevnost Castle wall, kterou postaví na místě, do nějž ze vzduchu udeří pěstí.

Castle Wall od Newcastla
Castle Wall od Newcastla
: EA Games

Celý trailer na Newcastla si můžete prohlídnout níže:

Další změny přinese styl bodování v RANKED zápasech. Nově při zápase bude odměněn RP (Ranked Points) i hráč bez jediného killu, jenž je ale svými schopnostmi týmu nápomocen jinak. Apex Legends je koneckonců týmová hra, takže odměňování hráčů za týmové aktivity by mělo být samozřejmostí. 

K bodování bude také nahlíženo jiným způsobem, než tomu bylo doposud. Získané množství RP už nebude nijak limitováno. Podrobný rozpis rozpočítávání RP bodů v ranked zápasech si můžete prohlédnout na oficiální stránce.

 

Pár změn také bude vidět na mapě Storm Point. Vývojáři tento počin popsali jako organickou bojovou zónu a osvěžující změnu oproti umělé architektuře. Pastva pro oči je to vskutku pořádná.

Kromě toho přibyla zcela nová PvE funkce IMC Armories. Na čtyřech strategických místech po mapě se setkáte s vlnami Spectrů. Pokud ale přežijete, můžete si odnést sladkou kořist šitou na míru přímo do vaší výbavy. 

 

Storm Point Beast
Storm Point Beast
: EA Games

Celá komunita také určitě uvítá další krok Respawn Gamingu a tou je možnost vytvořit vlastní hru. To doposud bylo možné pouze po domluvě s developery. Ne každý má ale kámoše v řadách takových osob, běžní smrtelníci tedy zajásali.

Funkce vytvoření vlastní hry jsou zatím velmi limitované a některé aspekty hry zatím nebude možné modifikovat. I přesto určitě dojde k obohacení Apexu a rozhodně se můžeme těšit na nová videa a soutěže ve vlastních lobbíčkách.

Lobby ve starém stylu
Lobby ve starém stylu
: EA Games
Zdroj: EA
Štítky: Apex Legends