Přejít k hlavnímu obsahu

Policisté vtrhli do pokoje šestnáctileté trans dívky během streamu. Ta nakonec skončila u pěstounů

12. 5. 2022 | 11:00 Kauza
Nepříjemnou situaci si musela prožít šestnáctiletá streamerka Wynn. Ve škole jí odpírali prezenční vzdělávání, což nakonec vyústilo v soud a následné vtrhnutí policistů do jejího pokoje. Co se dělo po vypnutí streamu sdělila následně médiím a poukázala tak na krutou realitu.
Wynn a policie
Wynn a policie
Zdroj: YouTube

Šestnáctiletá streamerka pro Motherboard uvedla, že na ni byl vyvíjen nátlak, aby se učila online namísto navštěvování školy osobně.  To odmítla a proto byla považována za „záškoláka“. V nahrávce streamu Wynn říká: „Toto bude pravděpodobně poslední stream, protože se mě snaží přimět, abych se buď zabila, nebo šla do pěstounské péče nebo tak něco. Místo toho, aby mi jen dali vzdělání. Upřímně, já jen chci jít do školy. Ale nechtějí, abych chodila do školy, protože jsem trans. Jsem prostě opravdu vystresovaná.“ 

Dále říká, že se ji úřady snaží umístit do pěstounské péče. „Už jsem jednou byla adoptována, nepotřebuji tím projít znovu,“ svěřuje se na streamu. „Jen potřebuji chodit do školy, ale bojím se, že budu zneužita.“ Prozradila také, že na ni úřady tlačí, aby vstoupila do pěstounské péče. Hlavně jí ale bylo odepřeno vzdělání. Škola na ni vyvíjela nátlak, aby navštěvovala kurzy online s méně zdroji, než dostávali studenti osobně. „Považuji to za odepřené vzdělání, i když to za něj není právně považováno, takže mě soudce považoval za záškolačku,“ řekla. 

„Nechápu, proč by stát Tennessee raději zničil život dítěte, než aby ho nechal jít do školy, ale opravdu to ukazuje, kde jsou jejich priority,“ říká Wynn ve streamu, než do místnosti vstoupí policie. Tweet o situaci se tento víkend virálně rozšířil: 

Wynn sdělila webu Motherboard, že příchod policie toho dne očekávala. „Byla jsem šíleně vystresovaná, tak jsem se rozhodla streamovat, protože je to jedna z mála věcí, která mě spolehlivě dělá šťastnou a uklidňuje mě,“ řekla. Zhruba po 17 minut hraní Minecraftu se ale objevili policisté. Její reakce je ale extrémně ležérní: „OK, dobře, teď je tady policista, jen se snaží připojit ke streamu,“ poznamená, zatímco se za ní muži prodírají dovnitř v přímém přenosu. „Budu se chovat, jako by tu nebyli, protože to je jednodušší,“ zněla její poslední slova. 

V tu chvíli prý policie řekla jejímu otci, aby odpojil elektřinu, načež se stream zastavil. „Policie mě donutila opustit můj pokoj a nechali ho prohledat důstojníkem. Poté mi řekli, že jsem neměla přikládat židli ke dveřím a pak sundali dveře z pantů. Zeptali se, jestli mám sklony k sebevraždě. Řekla jsem, že ne, a pak odešli.“ Vrátili se později toho dne, prozradila ještě, aby se podívali, jak nastupuje do auta svého sociálního pracovníka, aby byla převezena do pěstounské péče.

Wynn se nyní nachází v pěstounské péči. Tennessee je jedním z nejvíce nepřátelských států vůči transgender mládeži, což dokazují tamní zákony, které menšinu velice omezují. Organizace a skupiny na ochranu dětí  odsoudily zákazy a vyjádřily jí podporu. Zastánci zdraví dětí označili útok na práva trans v Tennessee za krizi duševního zdraví. 

Zdroj: MOTHERBOARD
Štítky: Twitch, trans, policie
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.