Přejít k hlavnímu obsahu

Apex Legends Mobile vychází už brzy! Jak moc se bude lišit od PC a konzolové verze?

16. 5. 2022 | 10:57 Apex Legends Preview
Konečně je to tady. Apex Legends rozšiřuje své působiště mezi mobilní hráčskou komunitu, jak vývojáři přislíbili. Sice toho o hře zase tolik nevíme, ale jedno je jasné s naprostou přesností. Kdy hra vyjde a jakou techniku pro ní potřebujete.
Apex Legends Mobile
Apex Legends Mobile
Zdroj: Respawn a EA

Dlouho očekávaná mobilní verze Apex Legends dorazí na App Store a Google Play již za pár dní. Zatímco vývojáři z Respawn Entertainment ještě nesdělili mnoho podrobností o hře samotné, hráči ve vybraných regionech po celém světě  již dostali do rukou ranou verzi Apex Legends Mobile prostřednictvím série uzavřených beta testů a malého regionálního vydání začátkem tohoto roku.

Pro mobilní verzi svého battle royale hitu se Respawn a EA spojili s Lightspeed a Quantum Studios, dvěma studii Tencent. Lightspeed je také známý díky PUBG Mobile, který skvěle vyvinul za pouhé čtyři měsíce.

Apex Legends Mobile
Apex Legends Mobile
Zdroj: Respawn a EA

Fanoušci, kteří se předběžně zaregistrují do Apex Legends Mobile před jeho vydáním, získají při spuštění různé odměny ve hře. Jde o holo-spraye, skiny zbraní nebo rámečky bannerů. Jako součást pobídky, aby se hráči vraceli, bude hra zdarma ke hraní a bude obsahovat mapy a legendy pro mobily, které se pravděpodobně liší od verzí pro PC a konzole. Crossplay tedy nebude možný mezi mobilními a ostatními verzemi hry.

Dychtiví hráči by měli vzít na vědomí minimální systémové požadavky. Hráči na zařízeních Apple budou potřebovat iPhone 6S nebo novější, který běží alespoň na iOS 11.0. Budou také potřebovat alespoň procesor A9, 4 GB volného místa a alespoň 2 GB RAM. Uživatelé Androidu budou potřebovat Android 6.0 nebo novější, Open GL 3.1 nebo vyšší, 4 GB volného místa a alespoň 2 GB RAM. Samotná hra vychází již 17. května!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.