Přejít k hlavnímu obsahu

Úvodní zápasy v Surge Entropiq nevyšly. Enterprise drží krok se špičkou tabulky

13. 5. 2022 | 11:00 VALORANT Reportáž
Za námi je úvod druhé fáze regionální ligy VRL Surge. Výsledky? Veliké překvapení. Soutěži zatím dominují nováčci z Diamant Esports, kteří zaskočili všechny diváky svým umem. České sestavy musí naopak ještě vypilovat svou taktiku.
Minny a SHOUTy
Minny a SHOUTy
Zdroj: Riot Games

Hned při prvním zápase druhého splitu se vyskytl technický problém, což vyústilo v pozastavení utkání mezi Diamant Esports a Zero Tenacity a odklad dalších zápasů přibližně o hodinu. Přerušení ale určitě nerozhodilo po nich hrající Enterprise. Čeští borci si při své premiéře poradili na výbornou a polskou sestavu TENSTAR obrali o důležitý zápas.

Entropiq čelili NOM eSports, ve které s polskými spoluhráči figuruje Čech Hitch. NOM šli do zápasu jako favorité a to také potvrdili poměrně jasně 13:7, čemuž pomohl významně právě Hitch, který má druhé nejlepší KDA z celé ligy.

První den zakončil zápas šampionů z první poloviny sezóny a řeckých Anorthosis Esports. Anonymo překvapivě podlehlo řeckých borcům a úvod jim nevyšel podle představ.

Druhý den zahájili Entropiq, kteří potřebovali dohnat ztrátu z předešlého dne, ale před nimi stáli Diamant Esports. EIQ byli přesto považování za favority, ale slovinsko-srbská sestava je hned vyvedla z omylu a odepřela českému celku další výhru.

V dalším zápase vyzvalo Anonymo borce z TENSTAR a v této naprosto polské přestřelce byl vidět hlavně jediný hráč. Maniek předváděl neskutečnou show a se 463 ACS byl jasným MVP celého klání. 

Následovalo utkání Enterprise proti Zero Tenacity. Čeští střelci vkročili na Fracture jako jasní favorité. Nicméně celé klání bylo neuvěřitelně vyrovnané a napínavé, což vedlo až do stavu 11:12, kdy nervy bohužel dokázali udržet soupeři a Enterprise si tak druhý zářez nepřipsali.

Přesto je díky svým výkonům Alexiiik momentálně na špičce tabulky jak v počtu killů, tak ACS, což z něj dělá současného nejlepšího střelce celé dosavadní soutěže. Poslední zápas dne odehrál Hitch s NOM proti Anorthosis, se kterými si dokázali poradit.

Aktuální pořadí:
1. Slovinsko Diamant Esports2-026-9+17
2. Polsko NOM eSports2-026-16+10
3. Polsko Zero Tenacity1-116-24-8
4. Česká republika Enterprise Esports1-124-22+2
5. Polsko TENSTAR1-122-20+2
6. Řecko Anorthosis Esports1-122-23-1
7. Polsko Anonymo Esports0-217-26-9
8. Česká republika Entropiq0-213-26-13

 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.