Přejít k hlavnímu obsahu

Rozbitý PlayStation způsobil evakuaci letiště. Byl považován za bombu

15. 5. 2022 | 09:16 Lifestyle
Mnozí z hráčů si jistě pamatují vydání starších generací konzole PlayStation, ať už to byla ta první v roce 1994 nebo druhá v roce 2000. Design byl poněkud jiný, než je tomu dnes u elegantních linií PlayStationu 5. Jeden by potřeboval mít pořádně špatný zrak, aby si jej spletl s bombou. Něco takového se přesto stalo na Logan International Airport v americkém Bostonu.
Rozbitý PlayStation způsobil evakuaci letiště. Mysleli si, že je to bomba
Rozbitý PlayStation způsobil evakuaci letiště. Mysleli si, že je to bomba
Zdroj: Kerde Severin - Unsplash, @BattleBornLV - Twitter

Těžko uvěřitelný příběh se odehrál jedno nedělní odpoledne minulý měsíc na bostonském Logan International Airport, o čemž informoval web The Hill. Vznikly zde obavy týkající se konzole ve špatném stavu a toho, že by mohla představovat nebezpečí. Těžko říct, co se muselo ubohé konzoli stát, aby skončila v podobném stavu. Odhadovat si netroufáme, ale jistě existují spolehlivé způsoby, jak toho docílit.

Mluvčí massachusettské státní policie Dave Procopio uvedl, že agenti ze Správy bezpečnosti dopravy našli „podezřelý předmět“ v tašce pasažéra. Ve skutečnosti se jednalo o PlayStation konzoli, jak bylo následně potvrzeno poté, co bombová četa ukončila své vyšetřování. V jakém stavu musela konzole být, to musíme jen hádat. O fotografii se bohužel nikdo z policie ani z bezpečnostního týmu nepodělil. Stav ale mohl být způsoben stářím a poškozením. 

„Stav konzole způsobil abnormality v obrazu vytvořeném při rentgenování, což vyvolalo obavy pracovníků. Během průzkumu objektu a druhotném ohledání oblasti byli pasažéři z terminálu A evakuováni,“ doplnil Procopio. „Jednotky ukončily poplach krátce po páté hodině odpoledne a pasažéři se mohli vrátit zpět na terminál.“ 

Jak si nejspíš umíte představit, nečekaný poplach cestující vystrašil. Jeden z nich, Pam Lovano, popsal: „Měl jsem let v 6 večer a právě jsem se blížil k letišti. Když jsem vystupoval z auta, skupina lidí vyběhla s křikem, tak jsem nasedl zpět do auta. Neslyšel jsem, kvůli čemu křičí.“ Všechno nakonec ale bylo v pořádku a bombový útok se nekonal. Není jisté, o kterou generaci konzole se jednalo. Vzhledem k tomu, že její stav byl způsoben stářím, nepředpokládáme, že půjde o nejnovější PS5. Záznam z twitterového příspěvku níže ukazuje evakuaci terminálu.