Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite láká na balónky. Je libo trochu helia?

14. 5. 2022 | 11:09 Fortnite Update hry
Nejnovější aktualizace z minulého úterý přidala do hry několik nových položek. Fortnite nám do hry vrátil dvě zbraně Flint-Knock Pistol a Hunting Rifle. Aktualizace také přidala dvě položky, které měly zpožděné vydání. Štít a balónky ale máme ve hře pouze tento víkend na vyzkoušení.
balloons fortnite
balloons fortnite
Zdroj: Epic Games

Tyto dvě položky byly mimo hru poměrně dlouho. Balónky dokonce nejsou ve hře od začátku 9. série v kapitole 1. Štít byl naposledy v kapitole 2 série 1 a na návrat obou položek se tak čekalo opravdu dlouho. 

Oba předměty již najdeme přímo ve hře. A lze je nalézt téměř všude. Nejčastějším místem jejich výskytu však zůstávají klasicky truhly a zem. Nelze je však nalézt v Supply Drops. Ideální je tak začít hledat v truhlách.

 

Hlasovací tabule ve Fortnite
Hlasovací tabule ve Fortnite
Foto: Epic Games

A jak vlastně fungují?

Balónky fungují podobně jako slepice. Když hráči zvednou kuře a skočí, vznášejí se. Stejný efekt se děje s balónky, jen ve větší míře. Mohou také vytáhnout několik balónků naráz a skutečně létat nad vším. Tyto balónky však sundáte lehce kulkou a můžete udělit či dostat fall damage. Takže při létání je třeba myslet i na svoje zuby. K zemi se bezpečně dostanete tím, že budete balónky postupně uvolňovat, dokud se nedostanete dostatečně blízko k zemi.

Shield Bubbles lze hodit na zem pro poskytnutí další vrstvy ochrany. Nic nemůže proniknout do bublin zvenčí, avšak hráči jimi mohou projít. Je to dočasná kupole, která vás ochrání vůči všem poškozením včetně výbušnin, střelám Air Strike a klasické střelby.

Zajímavý tip

 Použijte štítovou bublinu, která vás ochrání před příchozí nepřátelskou palbou. Poté použijte Rift-to-Go k úniku do bezpečí, aniž byste ji museli opustit.

Ať si vyberete balónky nebo štítovou bublinu, nezapomeňte hlasovat o jejich zachování ve hře!
 

Štítky: Fortnite update
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.