Přejít k hlavnímu obsahu

Gentlemanská dohoda. Chyba s dýmovnicí se využívat nebude, shodly se týmy

15. 5. 2022 | 13:54 Counter-Strike 2 Kauza
Ilya „⁠m0NESY⁠“ Osipov vyvolal svým smokem v zápasu s Imperial pořádné haló. I když organizátoři z PGL do konce Majoru podobné dýmovnice povolili, zúčastněné celky se jednohlasně shodly na tom, že tuto chybu využívat nebudou.
Ilya „⁠m0NESY⁠“ Osipov
Ilya „⁠m0NESY⁠“ Osipov
Zdroj: PGL

Ilya „⁠m0NESY⁠“ Osipov a jeho dýmovnice, která negovala část ostatního kouře z dýmovnice soupeřova týmu, je na pořadu dne. O celé kauze jsme informovali v nedávném článku

Dlouho netrvalo a přišla reakce od organizátorů i ostatních celků. Mezi profesionálními hráči a  týmy soutěžícími na Majoru tato situace okamžitě vyvolala pobouření, mnozí vyzývali k v zákazu používání těchto smoků. PGL ale všechny překvapilo, a vydalo celkem jasné prohlášení, které se nesetkalo s dobrými ohlasy. „Smoke bude povolen i nadále“, oznámili na svém Twitteru organizátoři svátku CS:GO.

Reakce přišly za  malou chvíli. Někdo byl více naštvaný, někdo vtipkoval. Všichni ale měli jednu myšlenku - PGL udělalo špatné rozhodnutí.

„Dobře, je čas najít line-up těch smoků na všech mapách“, napsal s úsměvem in-game leader FaZe Clan, Finn „karrigan“ Andersen. „Co kouříte?“ nebral si pak servítky jeho parťák Helvijs „broky“ Saukants. 

Situaci tak museli do svých rukou vzít samotní hráči a celky. HLTV.org a Dust2.us oslovily účastníky Majoru. Podle dostupných informací se všech 16 týmů dohodlo a souhlasilo s tím, že chybu a podobný smoke nebudou využívat.

V celé věci se též angažoval Martin „STYKO“ Styk jakožto zástupce Asociace profesionálních hráčů Counter-Strike (CSPPA). I díky jeho rychlé reakci pak sama asociace zanedlouho potvrdila, že všechny týmy na Majoru opravdu souhlasily s tím, že chybu smoku nebudou využívat, včetně G2 Esports s Ilyou „⁠m0NESY⁠“ Osipovem.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.