Přejít k hlavnímu obsahu

Vrcholy letošní sezóny zůstanou v Evropě. Mistrovství světa míří do Turecka!

15. 5. 2022 | 18:41 VALORANT Preview
Místa dvou následujících mezinárodních akcí jsou oznámena. Druhý turnaj Masters proběhne v Dánsku a samotné Mistrovství světa VALORANT Champiions se odehraje v Turecku. Hráči by měli také poprvé hrát na pódiu před živým publikem.
Istanbul
Istanbul
Zdroj: Riot Games

Druhá fáze letošní sezóny v tomhle týdnu odstartovala a hráči nyní dostali novou motivaci. Pořadatelé totiž oznámili místa, kde proběhnou dva zbývající velkolepé turnaje letošního roku. Nejlepší týmy z jednotlivých regionů se nejprve setkají v Kodani, která bude hostit druhý Masters turnaj. Červencové akce se zúčastní dvanáct týmů. „Jsme nadšeni, že můžeme přivést naši další mezinárodní akci do nového města a v nadcházejících týdnech oznámíme další podrobnosti o akci,“ míří ze strany Riot Games.

Masters slots
Masters slots
Zdroj: Riot Games

A kde se bude konat samotné Mistrovství světa? VALORANT Champions Tour uzavře svou letošní sezónu v Istanbulu! Champions, tak zní název velkého finále, v rámci kterého se na konci roku sejde šestnáct nejlepších týmů z celého světa v boji o titul nových mistrů světa. Soutěž se uskuteční dříve než vloni, a to od 2. do 18. září. Z celkových šestnácti týmů se desítka kvalifikuje prostřednictvím svých výkonů v průběhu roku a zbylých šest pak prostřednictvím kvalifikací zvaných Last Chance, které se odehrají v srpnu.

Kalendář akcí
Kalendář akcí
Zdroj: Riot Games

„Našim cílem je vidět naše největší mezinárodní akce hrané před živým publikem a obě tato města poskytla jasné cesty k tomuto cíli a zároveň i nejlepší možnou záruku, že se všechny kvalifikované týmy budou moci bezpečně zúčastnit a soutěžit. Jsme rádi, že se můžeme podělit o první podrobnosti o těchto dvou událostech a další informace poskytneme v nadcházejících týdnech,“ sdělují nám pořadatelé z Riotu.

Můžeme se konečně těšit na pořádnou LAN akci s živě přítomnými diváky? Nemůžeme se dočkat!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.