Přejít k hlavnímu obsahu

Favorité drtí konkurenci. MSI jde do další fáze, šestice nejlepších se porve o světový trůn

16. 5. 2022 | 13:50 League of Legends Reportáž
Druhý největší turnaj světového League of Legends má za sebou skupinovou fázi. Počet týmů se ztenčil z jedenácti na šest. Na Mid-Season Invitational vládnuli během základních skupin týmy z prvního losovacího koše, které ukončily skupiny se skóre 20-0. Tři další postupová místa patří Evil Geniuses, PSG Talon a Saigon Buffalo.
G2 Esports přejeli konkurenci
G2 Esports přejeli konkurenci
Zdroj: LoL Esports Photos (se souhlasem)

Kontroverzní MSI 2022 pokračuje. Jeden ze dvou světových eventů roku v League of Legends se potýká s častými problémy spojenými především s účastí čínského mančaftu RNG, jenž hraje narozdíl od svých konkurentů zápasy na dálku.

Riot Games se rozhodly v rámci zachování kompetitivní integrity uměle zvýšit ping všech celků. Jenže i přes sliby organizátorů se nepovedlo udržet stabilitu serverů a vítěz LPL musel tři své úvodní zápasy opakovat. A stejně jako poprvé ve všech zvítězil.

V Rumble Stage doplní čínskou pětici reprezentanti Hong Kongu. PSG Talon stačila tři vítězství. Semifinalisté MSI 2021 chtějí zopakovat loňský úspěch.

Konečné pořadí skupiny B
1.Royal Never Give Up6-0
2.PSG Talon3-3
3.RED Canids2-4
4.Istanbul Wildcats1-5

Korejská sestava kolem I „Faker“ Sang-hjoka ukazuje, že na světovou scénu se vrátila právem. Saigon Buffalo, DetonatioN FocusMe a Team Aze shodně ztroskotali na nejúspěšnější organizaci historie a legendárním midlanerovi.

Druhou postupovou příčku podle očekávání obsadili vietnamští Saigon Buffalo. Náhradníci za šampiony GAM Esports zvládli všechny špíly proti „wildcard“ mančaftům a jsou v top 6.

Základní skupina je minulostí a Faker cítí šanci na pomstu. Cíl? Evropští G2.

Konečné pořadí skupiny A
1.T16-0
2.Saigon Buffalo4-2
3.DetonatioN FocusMe1-5
4.Team Aze1-5

Šampioni LEC nenarazili v tříčlenné skupině C na větší odpor. Američtí Evil Geniuses nevyhráli jediný ze čtyř zápasů proti evropským rivalům, Order skončili bez triumfu poslední.

O nejlepší trojici MSI není pochyb. Kdo však bude čtvrtým postupujícím do play-off? Amerika by ráda zavzpomínala na rok 2019, kdy to Liquid dotáhli až do finále. Jenže pravděpodobnost je téměř nulová.

Konečné pořadí skupiny C
1.G2 Esports8-0
2.Evil Geniuses4-4
3.ORDER0-8

Rumble Stage MSI 2022 začíná v pátek 20. května. Odehraje se systémem dvakrát každý s každým, čtyřka nejlepších postupuje. Jde o klasický formát MSI, během kterého se s turnajem rozloučí další dva týmy.

Následné play-off, jenž je naplánováno 27. - 29. května, rozhodne v BO5 sériích o vítězi letošního MSI.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).