Přejít k hlavnímu obsahu

Je to nefér, stěžuje si čínská organizace. MSI řeší další problémy, RNG opakují zápasy

14. 5. 2022 | 10:30 League of Legends Kauza
Druhá největší mezinárodní soutěž v League of Legends se potýká s problémem týkajícím se pingu. Na MSI totiž hrají RNG distančně z Číny. Proto je pro všechny ostatní celky upraven ping, aby byly vyrovnané podmínky. Nicméně chybička se vloudila a zápasy zahrnující RNG se budou opakovat. „Budeme hrát i přes nefér chování,“ ohradila se organizace.
RNG Gala
RNG Gala
Zdroj: Royal Never Give Up

Před začátkem MSI přišlo ze strany Riot Games celkem kontroverzní oznámení týkající se odehrání celé soutěže při uměle zvýšeném pingu. To bylo kvůli současné situaci v Číně, která nedovolovala šampionům prvního splitu RNG se účastnit osobně.

Bylo však přislíbeno, že je vše připraveno a otestováno. Jenže po několika odehraných zápasech hráči napříč celky začali veřejně promlouvat o tom, že to vůbec neodpovídá ani přislíbenému pingu kolem 35. Riot po dalších testech přiznal, že opravdu došlo k chybám ve výpočtech a rozhodl, že se dosavadní tři zápasy odehrané čínskými reprezentanty budou opakovat.

Ping tedy nebyl de facto stabilní pro všechny, kteří hráli přímo v Busanu. Pětinásobní vítězové LPL a dvojnásobní držitelé titulu MSI se vyjádřili na Twitteru k této podle nich nečekané skutečnosti jako k „nefér“ zacházení. I přesto ale dodrží veškerá ustanovení, která od pořadatelů směřují.

Moderátor z LEC Medic nicméně oponoval. „Co vnímáte jako nefér?“ ptal se. Přece jen se všechny týmy musely přizpůsobit právě čínskému celku.

K situaci RNG se v pátek večer vyjádřil také hlavní trenér týmu KenZhu. Ten popsal všechny nepříjemnosti spojené s hraním online a momentální situací v Šanghaji. „Za dekády mojí práce jsem nikdy nic podobného nezažil,“ komentuje kouč rozhodnutí Riot Games.

RNG všechny tři první zápasy zvládli a dominovali tak ve skupině B. Je tedy pochopitelné, že jsou s tímto rozhodnutím nespokojeni. Utkání se znovu odehrají ještě tento víkend, plán MSI to nijak neovlivní. RNG mezitím vyhráli zbylá tři klání a stále jsou favorité celé skupiny. 

Štítky: MSI, RNG, Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.