Přejít k hlavnímu obsahu

Spirit dál řádí! Do play-off postoupili bez prohry, formu ukazují i NAVI

16. 5. 2022 | 11:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Řádění Spirit na PGL Major nekončí. Ruský mančaft přejel konkurenci i v top 16 belgického turnaje a jako první si zajistil postup do play-off. Stejně úspěšní byli ve večerním utkání Natus Vincere. Na druhém konci tabulky skončili američtí Team Liquid a balkánští Bad News Eagles.
Aleksandr "s1mple" Kostyliev
Aleksandr "s1mple" Kostyliev
Zdroj: PGL (se souhlasem)

FURIA, Heroic a nakonec i Copenhagen Flames. Všechny tyto celky si vylámaly zuby na největším překvapení PGL Majoru. Spirit, 23. celek světa, zatím prohrál jediný zápas v Challengers Stage proti G2. Jinak? Samá výhra, ztracená mapa jen proti Copenhagen Flames ve vítězném souboji o postup.

Právě dánská pětice může ještě propadu proti Spirit litovat. V pondělí se totiž Flames postaví FaZe, jednomu z favoritů na celkovou výhru. V případě prohry se pak na 90% utkají s Cloud9, čtvrtému celku světového žebříčku. Nic jednoduchého, dva extrémně těžcí soupeři.

Svůj postup už mají jistý Natus Vincere. Před turnajem spousta otazníků, všechny otázky však bleskově zodpovězeny. Skvadra kolem legendárního S1mpla boří konkurenci, poslední obětí byli NIP.

V dolní části tabulky Legends Stage se větší překvapení nekonají. Liquid, poslední americká naděje, kteří sotva postoupili mezi nejlepší šestnáctku, si balí kufry. Posledním hřebíčkem byla rychlá prohra s Vitality

Bez vítězné série se s Legends Stage loučí také Bad News Eagles. Tým, jenž ukončil kvalifikační cestu SINNERS, postupně nestačil na Copenhagen Flames, FaZe i Imperial. Právě brazilské legendy zničily svým vítězstvím Pick`Em většiny diváků.

Pondělní program PGL Majoru bude patřit BO3 sériím. BO1 jsou u konce. Jde do tuhého. Kdo zabere šest zbývajících míst v play-off? Přímé přenosy z PGL Majoru můžete sledovat na kanálech PGL a PGL_csgo. Česko-slovenský komentář přináší Eleaguecz.

Harmonogram PGL Majoru - 16. května
ČasFormátTým
12:00BO3Copenhagen Flames - FaZe
12:00BO3BIG - Vitality
15:45BO3NIP - FURIA
15:45BO3G2 - Outsiders
19:30BO3ENCE - Heroic
19:30BO3Cloud9 - Imperial
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).