Přejít k hlavnímu obsahu

Konkurence Wild Riftu? Pouhá kopie, zní z Riot Games, kteří žalují vývojáře

17. 5. 2022 | 15:47 Wild Rift Kauza
V gamingu se herní studia inspirují navzájem. Někdo přijde s touhle vychytávkou, rázem se objeví všude. To, co předvedlo již podruhé studio Moonton, je ale poměrně nevídané. Od Riot Games se rozhodli zkopírovat hru Wild Rift a nazvat ji Mobile Legends: Bang Bang.
Mobile Legends: Bang Bang
Mobile Legends: Bang Bang
Zdroj: Moonton

Hra League of Legends tu je s námi již spoustu let a najdeme studia, která se pokoušela slavný MOBA titul napodobit. Dobrých napodobenin LoL od Riot Games ale je jako šafránu. Když se minulý rok na Android a iOS dostala mobilní verze s názvem Wild Rift, získala si srdce mnoha hráčů i s přezdívkou „mobilní LoL“. Na kolik je to pravda musíte posoudit sami.

Jestli mezi někým panují napjaté vztahy, je to mezi Riot Games a studiem Moonton. V roce 2017 Riot žaloval zmíněný Moonton za jeho titul Mobile Legends: 5v5 MOBA, což bylo prakticky League of Legends na mobily. Tencent, majitel Riotu, se nakonec se studiem vyrovnal mimosoudně a vyhrál 2,9 milionů dolarů. Moonton je ale nepoučitelný a stejnou chybu si troufnul udělat znovu.

Poté, co studio koupil ByteDance, by člověk čekal, že s přehnanou inspirací přestanou. Opak je ale pravdou – Moonton přišel s titulem Mobile Legends: Bang Bang. Ten je identickou kopií Wild Riftu, akorát hrdinové se jmenují jinak. Studio použilo stejné barvy, pozadí, a dokonce i podobné logo. Holt kopírovat je přeci jen lehčí, než tvořit.

Riot tak podal žalobu k soudu v Kalifornii ve Spojených státech amerických. V USA také požaduje ukončení distribuce hry. Jak spor dopadne jsme sami zvědaví. Je ale takřka nemožné, aby Riot se svým týmem právníků prohrál soud.

Kopírují podle vás vývojáři z Moontonu Riot Games?

Ano a vadí mi to
0% (0 hlasů)
Ano, ale je to v pořádku
0% (0 hlasů)
Ne, nekopírují
0% (0 hlasů)
Celkem hlasů: 0
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.