Přejít k hlavnímu obsahu

Šok! G2 porazili korejské vládce a vyrovnali historický evropský rekord

20. 5. 2022 | 12:43 League of Legends Reportáž
21 zápasů. Tak dlouho trvá vítězná série G2 Esports. Nepřerušili ji ani extrémně silní T1. Celek v čele s legendárním I „Faker“ Sang-hjokem sice začal dobře, týmová kompozice G2 ale nakonec zamezila jakýmkoli pokusům o zvrat. Dalším perfektním výkonem se blýsknul ve formě hrající Marcin „Jankos“ Jankowski.
G2 Esports LoL
G2 Esports LoL
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Hned první vzájemné měření dvou ze tří favoritů MSI skončilo překvapením. T1, neporazitelní králové korejského League of Legends, měli na domácí půdě drtit konkurenci. Jenže G2 měli jiné plány.

Ze začátku šlo všechno podle scénáře. Šampioni LCK byli vždy o krok napřed, netrvalo dlouho a Evropané ztráceli pět tisíc goldů. Vyrovnaný teamfight ve 21. minutě, kdy oba tábory ztratily po čtyřech hráčích, byl předznamenáním comebacku G2 Esports.

Kompozice postavená kolem Yasua v rukách Rasmuse „caPs“ Winthera nakonec anulovala snahy T1. Duo Marcin „Jankos“ Jankowski a Raphaël „Targamas“ Crabbé ukázali korejské konkurenci sílu evropského League of Legends. 

Po 39 minutách byl konec. Evropskému mixu se podařilo téměř ztracenou hru získat ve svůj prospěch. Polský jungler byl se svou Dianou a skóre 8/1/7 jasným tahounem a MVP prvního špílu Rumble Stage MSI 2022.

Další tvrdá zkouška čeká G2 Esports hned v pátek od 13:00. Jejich soupeřem budou čínští RNG, pro část expertů největší favorit turnaje.

V případě výhry překonají G2 evropský rekord Fnatic, kteří zvítězili ve 21 hrách v řadě. 

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).