Přejít k hlavnímu obsahu

Faker chce pomstu. T1 vyzvou v semifinále MSI G2, RNG si vybrali EG

25. 5. 2022 | 14:35 League of Legends Preview
Čtveřice nejlepších celků na MSI se utká o korunu světového League of Legends. V play-off nebudou chybět asijské hvězdy, evropský supertým ani americká naděje. V prvním semifinále se utkají RNG a Evil Geniuses, v tom druhém se pak odehraje repríza památného zápasu mezi T1 a G2 Esports.
Faker se chce pomstít G2
Faker se chce pomstít G2
Zdroj: LoL Esports Photos (se souhlasem)

Royal Never Give Up, T1, G2 Esports, Evil Geniuses. To jsou celky, které se utkají o druhou nejprestižnější trofej ve světě League of Legends. Silné regiony nezklamaly, v hlavních rolích se jako již tradičně pohybují Čína a Korea.

Právě slavná organizace RNG, která ovládla LPL, rozhodla o rozložení sil v semifinále. Jako nejlepší tým Rumble Stage si RNG vybrali svého soka. Překvapení se nekonalo a proti čínskému stroji se postaví americká útočná letka z Evil Geniuses. Sestava v čele s mistrem světa z roku 2013 Jeong „Impact“ Eon-yeongem je v sérii proti RNG jasným outsiderem.

O něco vyrovnanější je, co se týče papírových předpokladů, druhé semifinále mezi korejskými T1 a evropskou pěticí v barvách G2. Mnozí vzpomínají na rok 2019, kdy se G2 Esports podařilo v boji o finále nejúspěšnější organizaci v historii porazit.

Naposledy se oba celky potkaly před několika dny. V Rumble Stage se bitva mezi LCK a LEC konala dvakrát, v obou případech s odlišným výsledkem. Jednou byla úspěšnější Korea, jednou Evropa.

Před tisícovkami fanoušků se na úvod ukáží RNG a EG. Semifinále prvního se čtvrtým je na programu v pátek 27. května od 10:00. T1 a G2 proti sobě na Summoner's Rift nastoupí o den později, také v 10:00. Finále je naplánováno na nedělní dopoledne.

Harmonogram play-off MSI 2022
DatumTým 1 Tým 2
27. 5., 10:00RNG : EG
28. 5., 10:00T1 : G2
29. 5., 10:00TBD : TBD
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).