Přejít k hlavnímu obsahu

Boj o světový trůn jde do finiše. Který celek bude vládnout League of Legends?

27. 5. 2022 | 09:25 League of Legends Preview
Čína chce udržet nadvládu, Korea svou korunu zpět. Evropa doufá ve vítězné časy jako z roku 2019, zatímco Amerika chystá překvapení. Čtyři nejlepší mančafty letošního MSI se během následujícího víkendu utkají o titul šampiona. Kdo se dalších několik měsíců bude moci nazývat nejlepším týmem světa? Jasno bude v neděli odpoledne.
G2 se připravují na play-off
G2 se připravují na play-off
Zdroj: LoL Esports Photos (s povolením)

Lepší semifinále si snad fanoušci League of Legends přát nemohli. Na Summoner's Riftu se představí ti nejlepší z nejlepších. Chybět nebudou legendy, stálice scény ani mladé vycházející hvězdy. Především se ale v top 4 představí rekordní počet bývalých vítězů.

Poprvé nastoupí do play-off hned tři organizace, kterým mezi vyhranými trofejemi nechybí ta z MSI. Týmy T1 a RNG se radovaly dvakrát, G2 Esports jednou. Pouze Evil Geniuses jsou bez mezinárodní trofeje. Pokud se nestane nic neočekávaného, americký celek zůstane i po víkendových bojích bez titulu.

EG se totiž v prvním semifinále utkají s RNG.

Nováček vyzve čínskou mašinu

Jednička z LPL míří za obhajobou. Dvakrát za sebou zvítězili na MSI pouze SKT T1 v letech 2016 - 2017. Od té doby se nikomu nepodařilo zlatou trofej získat v po sobě jdoucích ročnících.

RNG jsou na dobré cestě. Směr nastolený během základních skupin a Rumble Stage se zdá být tím správným. Čínská pětice totiž prohrála z šestnácti utkání pouhá dvě: po jedné proti G2 a T1.

Evil Geniuses se pokusí o zázrak
Evil Geniuses se pokusí o zázrak
: LoL Esports Photos

Proti semifinálovému soupeři z Evil Geniuses se RNG dařilo. V posledních několika dnech se celky utkaly dvakrát. Oba zápasy se celkově vešly do hodiny, favorit se nijak netrápil.

Je to jednoduché. Vítězství EG by se zařadilo mezi největší překvapení v historii League of Legends. Kurz na postup RNG se drží napříč drtivou většinou sázkových kanceláří pod 1.05. Papírově je finále dáno jasně: RNG vs. T1.

Odveta památného semifinále

Každý si tento zápas přál. V sobotu se odehraje repríza semifinále MSI z roku 2019. Tehdy G2 Esports přehráli T1 v čele s králem Lee „Faker“ Sang-hyeokem a následně si došli pro svůj historický první mezinárodní titul.

Korejská legenda od té doby prahne pro vendetě. Dost možná se jí dočká hned 28. května. Stejně jako v pátečním střetnutí, také v tom sobotním je asijský mančaft favoritem. T1 budou mít před domácím publikem proti G2 o motivaci postaráno.

Oner během zápasu T1
Oner během zápasu T1
: LoL Esports Photos

Sestavu natřískanou hvězdami zatím na letošní MSI drží těsně pod vrcholem svými výkony především Moon „Oner“ Hyeon-joon. Teprve 19letý jungler patří mezi největší mladé talenty a svůj um ukazuje i na světové scéně. Bude zajímavé sledovat duel mezi mladičkou hvězdou a velezkušeným Marcinem „Jankos“ Jankowskim.

Právě polský jungler je jedním ze dvou hráčů současných G2 Esports, kteří pamatují triumf z roku 2019. Zopakovat jej bude extrémně náročné.

Po maratonu BO1 jen tři BO5

Všech 66 BO1 je odehráno, na scénu přichází všemi očekávané BO5. Na východě nepoužívaný systém BO1 byl přítomen v celém dosavadním průběhu soutěže, oblíbené BO5 se objeví jen v play-off. Po téměř sedmi desítkách BO1 se fanoušci dočkají za odměnu pouhých tří BO5.

Často kritizovaný formát MSI se ale drží dál a první větší mač tak přijde na řadu až tento pátek.

Všechny špíly MSI 2022 můžete sledovat živě na oficiálním kanále Riot Games.

Harmonogram play-off MSI 2022
DatumTým 1 Tým 2
27. 5., 10:00 Čína RNG :  Spojené státy americké EG
28. 5., 10:00 Jižní Korea T1 :  Evropa G2
29. 5., 10:00TBD : TBD
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).