Přejít k hlavnímu obsahu

Lamu už v turnajích nenajdete, známe důvod

27. 5. 2022 | 07:00 Fortnite Update hry
Fortnite se opět stal středem debat mezi soutěžní hráčskou základnou. Provedl další významnou změnu v soutěžích deaktivací Loot Llamas. Zdá se, že hráči nevidí tyto zprávy v příliš pozitivním světle.
Loot Llamas
Loot Llamas
Zdroj: Epic Games

V začátcích Fortnite museli hráči lamu otevřít nebo ji prostě rozbít svým krumpáčem, aby z ní ukradli kořist. Jediný háček byl v tom, že to trvalo spoustu času. Nicméně v polovině kapitoly 2 se hra rozhodla přivést lamu k životu. To znamená, že lamy nyní mohou utíkat před hráči a pouštět kořist podél své cesty. Pokud je hráč neúspěšný při likvidaci lamy, ta praskne a zmizí. Fortnite nedávno odstranil tyto lamy. A my známe důvod.

 

Fortnite nedávno vydal opravu hotfix, která deaktivovala Loot Llamas pro všechny hráče v kompetitivních hrách. Jednalo se o odvážný krok, protože v soutěžních turnajích, kde je nalezení kořisti už tak dost těžké, byly lamy pro hráče jejím výhodným zdrojem.

Rozhodnutí vývojářů však nebylo u hráčů přijato příliš kladně. Věří, že Epic zabíjí soutěžní stránku hry tím, že odstranil lamy. Jejich odsouzení však bylo rychle změněno poté, co se z ničeho nic objevil bot jménem Llama Finder, který sděluje hráčům polohu Llamas a nyní i launchpadů prostřednictvím serveru Discord.

 

Robot pracuje na systému tokenů, kde hráč musí zadat své uživatelské jméno na oficiálním serveru Discord, vytvořit tiket a poté poskytnout své herní podrobnosti. Bot pak uživateli pošle mapu se všemi lokacemi, kde bude lama, označenými na mapě.

Tento hack byl použit několika profesionály během kvalifikací FNCS, které se nedávno konaly. Byl v nich použit bot, aby hráčům poskytnul přesné mapy lokací s aktuálním předpokládaným výskytem lamy. Epic Games to zhodnotil jako zneužití k předpovídání map budoucích her a rozhodl se zcela odstranit lamy z turnajů ve Fortnite, protože by mohly být v budoucnu použity pro několik dalších turnajů, včetně FNCS, až do finále.

Štítky: Fortnite update
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.