Přejít k hlavnímu obsahu

Souboj titánů! MONSTEERR svede souboj o čelo tabulky, Twistena čeká důležité utkání

28. 5. 2022 | 09:44 VALORANT Preview
Acend i Fnatic zaznamenali parádní vstup do druhého splitu. Bok po boku vládnou skupině A, ale právě tenhle víkend, kdy se spolu tito evropští rivalové utkají, bude muset jeden z celků poznat hořkost porážky. To samé platí pro skupinu B, kde se střetli oba neporažení lídři.
MONSTEERR
MONSTEERR
Zdroj: Riot Games

Právě duel o průběžné vedení ve skupině B byl prvním bodem programu třetího týdne evropské soutěže Challengers. Doposud neporažené týmy Team Liquid a Guild Esports disponují skvělou formou a bylo obtížné předpovídat, jak tato bitva našlapaných sestav dopadne. Všechny tři mapy ale byly překvapivě jednoznačné, tu rozhodující zvládli hráči Guild a jdou do trháku na čele tabulky. Ve druhém klání potřebovaly oba týmy zvítězit, OG LDN UTD však překvapili G2 Esports a bodově je dohnali.

Pro české fanoušky je však důležitá sobota. Klíčový duel čeká Karla „Twisten“ Ašenbrenera. Jeho tým BIG je stále bez bodu, což budou chtít v prvním zápase dne změnit proti Natus Vincere. Také oni se totiž potřebují odlepit ode dna pořadí. Twisten v předchozích zápasech pálil ostrými, tak snad to nyní bude stačit k prvním bodům. Oba týmy totiž jistě předvedou maximální nasazení.

Totéž platí i o druhém zápasu dne, kde se pro změnu bude rozhodovat o vrcholu skupiny A. Druhý český hráč v soutěži Ondřej „MONSTEERR“ Petrů bude se svým týmem Acend čelit nové našlapané sestavě Fnatic, která má v nejlepší pětici tabulky střelců hned 2 hráče. Acend je ale důstojným a dosud neporaženým soupeřem, takže můžeme očekávat bitvu, jakou jsme ještě neviděli!

V neděli nás čeká souboj tureckého celku BBL Esports proti M3 Champions, které oddělují pouze skóre činící 2 kola. Celý týden zakončí jarní šampioni FunPlus Phoenix, jenž si brousí zuby na nováčky z FOKUS. Ti přes výborné výkony stále výhru v elitní skupině postrádají a pokaždé byli krůček od vytouženého úspěchu. Třeba se jim to proti fénixům konečně povede.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.