Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE naprosto dominují a vedou ligu! Entropiq jsou bohužel stále na chvostu tabulky

27. 5. 2022 | 10:33 VALORANT Reportáž
Naprosto nabitý třetí víkend regionální ligy Surge byl plný zvratů a vyrovnaných zápasů. Špička tabulky má nového lídra a není jím nikdo jiný než česká sestava ENTERPRISE! Naopak zbylí čeští hráči nemají zrovna povedený týden a nepřipisují si ani bod.
ENTERPRISE VALORANT Team
ENTERPRISE VALORANT Team
Zdroj: ENTERPRISE esports

Parádní třetí týden odstartovali ENTERPRISE, a to hned výhrou 13:9 nad týmem Diamant Esports. Česká sestava se jakožto nováček v lize předvádí v naprosto famózní formě. Následně polský celek Zero Tenacity udolal Anorthosis Famagusta Esports v napínavé bitvě a zahájil tak tento týden taktéž úspěšně.

Další zápas byl tím zatím nejvyrovnanějším duelem turnaje. Svedli jej TENSTAR a NOM esports s českým zástupcem Martinem „Hitch“ Srpem. O mapu Fracture se tahali neuvěřitelným způsobem, ale v prodloužení nakonec slavila plně polská sestava a uštědřila tak českému hráči první porážku. Den zakončili borci z Entropiq, které čekal osudný souboj o první body s Anonymo Esports. Českému týmu se vůbec nedařilo a nepomohl tomu ani impuls po úžasném clutchi od Hasy. První zářez v tabulce tak udělal soupeř.

Anonymo se jako by tenhle týden probudili a hned další den porazili Diamant. Překvapivě dopadl následující střet Anorthosis a TENSTAR, jenž po parádním utkání tentokrát zaváhal a připsal si tak druhou porážku v sezóně. Další šanci dostali Entropiq v klání proti Zero Tenacity, ale tenhle týden patřil polskému celku a to se potvrdilo i tentokrát. EIQ se tak pomalu vytrácí šance na jakýkoliv comeback.

Finálový souboj třetího týdne nabídl samotný šlágr o průběžné vedení v tabulce. ENTERPRISE vyzvali NOM esports a už od začátku bylo jasné, že si týmy nedarují nic zadarmo. V polovině byl stav vyrovnaný 6:6, ale jak se blížil závěr, čeští borci šlápli do pedálů a svého krajana s polskými a dánskými spoluhráči udolali 13:10. Hvězdou nebyl samozřejmě nikdo jiný než Alex „Alexiiik“ Havlásek, který konzistentně ukazuje své kvality a naprosto dominuje skoro všem možným statistikám celé soutěže.

Průběžné pořadí
1. Česká republika ENTERPRISE esports5-176-52+24
2. Polsko TENSTAR4-272-66+6
3. Polsko NOM eSports4-275-62+13
4. Polsko Zero Tenacity4-267-60+7
5. Řecko Anorthosis Famagusta Esports3-364-67-3
6. Polsko Anonymo Esports2-458-66-8
7. Slovinsko Diamant Esports2-460-61-1
8. Česká republika Entropiq0-640-78-38
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.