Přejít k hlavnímu obsahu

Jako za starých časů. Korea a Čína rozdrtily západní týmy na MSI

28. 5. 2022 | 12:28 League of Legends Reportáž
Dvě BO5 série, šest zápasů, šest výher východních regionů. Taková je bilance semifinále letošního MSI. RNG a T1 nedali svým soupeřům šanci. G2 Esports a Evil Geniuses tak končí na děleném třetím místě a západ načíná čtvrtý rok čekání na mezinárodní trofej.
Faker chce svou korunu zpět
Faker chce svou korunu zpět
Zdroj: LoL Esports Photos (se souhlasem)

Ano, T1 byli v semifinále proti G2 Esports favority. Většina fanoušků očekávala vítězství korejského mančaftu a konec Evropy na MSI. Jenže to, co se v sobotu na Summoner's Riftu událo, nebyla ledajaká porážka. To byl masakr.

Od úvodních minut první hry byl na serveru jen jediný tým. Šampioni LCK dominovali po všech stránkách, G2 se jen marně snažili držet tempo. Hlavním strůjcem vítězství Korejců na první mapě byl hvězdný I „Faker“ Sang-hjok. Pick Tristany Evropany překvapil. Midlaner T1 byl k nezastavení.

Nejtěsnější z celé série byla druhá hra, která skončila po 32 minutách. Jenže... T1 byli zas a znovu na koni, nepřátelský Nexus zničili s náskokem čtrnácti tisíc goldů. Pak přišla jedna z nejjednostrannějších her letošního turnaje.

Korejská mašina přejela G2 Esports. Oner se svým Lee Sinem kopal jako s Lionel Messi ve vrcholné formě. Po dvaceti minutách bylo hotovo a zpráskaní G2 letí domů.

Nejúspěšnější organizace v historii League of Legends narazí ve finále MSI 2022 na RNG. Reprezentanti čínského regionu si již  v sobotu poradili s Evil Geniuses. Chvilkami zmatečný výkon na tým z LCS bohatě stačil, RNG jdou dál za obhajobou titulu.

Finálová BO5 série se odehraje v neděli od 10:00. Živě bude vysílána na oficiálním Twitch kanále Riot Games.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).