Přejít k hlavnímu obsahu

SOUHRN: Cryptova padla, eSuba postupuje! Fadee Gaming přežili

28. 5. 2022 | 19:40 Counter-Strike 2 Reportáž
V sobotu se rozhodlo o druhém postupujícím z uzavřené kvalifikace Tipsport CS:GO Online. Páteční program završili vítězně Sampi.Tipsport, v sobotu se k nim přidala eSuba. Fadee Gaming a Team Moops se utkali o udržení se v turnaji, kterého dosáhli první jmenovaní.
Studio ve Vodafone PLAYzone Areně
Studio ve Vodafone PLAYzone Areně
Zdroj: PLAYzone

Cryptova - eSuba 1:2 (16:10, 10:16, 11:16)

První mapa, pick Cryptovy - Inferno. Vyrovnaná první polovina, krasojízda Cryptovy v té druhé. Tak by se dalo v rychlosti shrnout Inferno. V parádním světle se ukázal Marek „kinzo“ Bílek.

Toho na druhé mapě na vrcholu tabulky nahradil Dominik „blogg1s“ Janita. Sniper eSuby poslal soupeře k zemi hned ve 33 případech! Byl jednoznačně hlavním důvodem toho, proč se nakonec série dostala na Mirage.

Na té se pak předvedla i třetí hvězda, která se připojila k blogg1sovi, a tou byl Martin „Pechyn“ Pechoušek. Esuba si po celou dobu zápasu držela vedení, nepustila Cryptovu do trháku a měla vývoj pod kontrolou.

Ostravská organizace se ještě bude muset o postup porvat v neděli, eSuba má místo na Tipsport CS:GO Online jisté.

Ohlasy hráčů:

Martin „MAXX“ Smolár (Cryptova): „Nehráli jsme ideálně. Mapy byly v pohodě, Vertigo nemáme vůbec rádi a proto jsme ho zabanovali. Na Fadee Gaming se budeme připravovat hlavně individuálně.“

Dominik „blogg1s“ Janita (eSuba): „Bylo to pro nás důležité dnes vyhrát, abychom si mohli trochu odpočinout. Na hlavním eventu bych se chtěl vyhnout nejspíš Dynamu Eclot.“

Team Moops - Fadee Gaming 1:2 (16:11, 9:16, 8:16)

Nikdo nechce opustit uzavřenou kvalifikaci na Tipsport CS:GO Online na posledním místě. Právě tomu se chtěli vyhnout oba celky během předposledního sobotního špílu.

Do série vstoupili lépe Moops. Na první mapě se sice Fadee Gaming dostali do vedení 9:2, rychle však přišlo dorovnání a následná otočka. Moops se po špatném začátku nevzdali a vyhráli 16:11.

Jenže tím úspěchy Team Moops skončily. Fadee už si na dalších dvou mapách své vedení utéct nenechali a postoupili do nedělního zápasu o postup do hlavního turnaje, o který se utkají s horším z dvojice eSuba/Cryptova.

Výborným výkonem se blýsknul Martin „Happyy“ Čapek se skóre 71/46. Na druhé straně se vůbec nedařilo Václavu „rpg“ Vlachovi, který sérii ukončil s K/D 26/54.

Ohlasy hráčů: 

Marek „KanoO“ Šilhavý (Fadee Gaming): „Byla to dobrá BO3, která snad i bavila lidi. Na první mapě byla horší komunikace, horší fighty a katastrofální teroristická strana. Dělali jsme základní chyby.“

Adam „ZEDc“ Bartko (Team Moops): „Nedařili se nám začátky, máme problém se začátky her. Na Overpassu neumíme teroristy a tam je to pak těžký.“ 

Fadee Gaming - eSuba 5:16

Papírové předpoklady potvrzeny. Esuba i s novou posilou Martinem „zur1s“ Slámou nastoupila na server proti Fadee Gaming podobně jako Cryptova proti Team Moops.

Na obecně těžší teroristické straně se „modrá krev“ cítila jako doma. Soupeři dovolila jen pět bodů, na parádní formu navázala i během obranných činností. Po šesti kolech druhé poloviny bylo hotovo.

Ohlasy hráčů:

Jan „Heysek“ Beznoska (Fadee Gaming): „Máme dva nové hráče, pořád se sehráváme, jsou to pro nás cenné zkušenosti. Kluci teď ale udělali veliký progres.“

Dominik „desty“ Černý (eSuba): „Byla to dobrá rozehra. Zur1s zapadl dobře, ale ještě tam má trochu pohyby z doby, kdy hrál AWP. Stále se do toho dostává.“

Cryptova - Team Moops 16:2

Přišli, viděli, vyhráli. Ostravská organizace Cryptova přejela svého soupeře. Team Moops se ani nepřiblížili vítězství. První kolo získali až za stavu 0:10, do druhé poloviny šli s vidinou debaklu. Ta se vyplnila a Moops zahučeli tvrdě do lower bracketu.

Ohlasy hráčů:

Adam „ZEDc“ Bartko (Team Moops): „Cryptova je na úplně jiné úrovni. Kluci na sobě pracují, makají každý den. Tam  je ten největší rozdíl.“

Martin „MAXX“ Smolár (Cryptova): „Proti eSubě to bude úplně jiný zápas. Čím rychlejší to je, tím lepší. Nic jiného jsme si asi ani nepřipouštěli.“

Harmonogram Tipsport CS:GO Online
Pátek 27. května
A114:30 Česká republika 1dayHeroes10:16 Slovensko Dark TigersBO1
A216:00 Slovensko Sampi.Tipsport22:19 Slovensko Orde SamuraiBO1
A317:30 Česká republika 1dayHeroes0:2 Slovensko Orde SamuraiBO3
A421:00 Slovensko Dark Tigers1:2 Slovensko Sampi.TipsportBO3
Sobota 28. května
B114:30 Slovensko Cryptova16:2 Slovensko Team MoopsBO1
B216:00 Česká republika eSuba16:5 Česká republika Fadee GamingBO1
B317:30 Slovensko Team Moops1:2 Česká republika Fadee GamingBO3
B421:00 Slovensko Cryptova1:2 Česká republika eSubaBO3
Neděle 29.května
A514:30 Slovensko Orde Samurai: Slovensko Dark TigersBO3
B518:00 Česká republika Fadee Gaming: Slovensko CryptovaBO3
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).