Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat T1 na trůn se nekoná. RNG vyhráli rekordní finále MSI

29. 5. 2022 | 14:26 League of Legends Reportáž
Korejská dynastie T1 se na světový trůn nevrátí. Zatím. Ve finále MSI 2022 se šampioni LCK utkali s čínskou mašinou RNG. Ta se během celého turnaje ukazovala jako hlavní favorit a svou roli nakonec v ohromně dramatické sérii potvrdila. Royal Never Give Up porazili T1 3:2 a získali svůj třetí MSI titul. V historické tabulce odskočili právě T1.
Zklamaný Zeus
Zklamaný Zeus
Zdroj: LoL Esports Photos (se souhlasem)

Silver Scrapes ve finále mezinárodního turnaje. V posledních letech nepříliš časté, na MSI 2022 realita. Finálová série mezi T1 a RNG došla až do páté hry, kdy se rozhodovalo o tom, kdo bude na dalších několik měsíců na vrcholu světového League of Legends.

Do zápasu vstoupili lépe Číňané. Pětici z LPL v první hře přes cílovou čáru dostal perfektně hrající Chen „Bin“ Ze-Bin. S 13/0/3 Gwen rozstříhal T1 a RNG šli do vedení.

Druhou hru ovládla především dvojice Lee „Faker“ Sang-hyeok a Lee „Gumayusi“ Min-hyung. Lissandra a Jinx ovládli Summoner's Rift.

Trofej pro vítěze MSI
Trofej pro vítěze MSI
: LoL Esports Photos

V dalších dvou špílech se znovu týmy střídaly ve vítězstvích. Vyrovnaný stav 2:2 znamenal pátou hru.

Plán Royal Never Give Up byl jasný: sedět na midu a znemožnit Fakerovi hrát League of Legends. To se Číňanům povedlo na jedničku. Jakmile neměl legendární midlaner Cleanse, byl na jeho lince jungler.

Faker nakonec ukončil pátý zápas se skóre 0/5/3. RNG jej kompletně vymazali a po 25 minutách bylo hotovo. LPL slaví další mezinárodní triumf. Pro samotnou organizaci RNG jde o třetí vyhrané MSI, čím se stali nejúspěšnějším celkem v historii soutěže.

Štítky: League of Legends, MSI, RNG, T1
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).