Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý profík splnil povinnou vojenskou službu. Získal jsem toxicitu a kila navíc, říká

31. 5. 2022 | 11:00 League of Legends Zajímavost
V Jižní Koreji stále platí povinná vojenská služba na 18 měsíců pro všechny mladé muže, kteří splňují podmínky k odvodu a musí tak splnit před dovršením osmadvacátého roku. Přesně takovou službou si prošel profík z League of Legends, který se teď vrací zpět ke své milované hře.
Rush
Rush
Zdroj: Riot Games

Lee „Rush“ Yoon-jae, populární streamer a bývalý profesionální hráč League of Legends prozradil , že jeho čas v jihokorejské vojenské službě skončil. Na sociálních sítích sdělil, že se během svého působení v armádě změnil. Uvedl, co získal, a co ztratil, včetně „lidskosti“ a svých dovedností v League of Legends. Na svém účet v soloQ už se však dostal z Gold 2 do Diamond 2.

Rush byl u severoamerického publika nesmírně populární hráč a streamer. Poprvé soutěžil v LCS v roce 2015 a s Team Impulse dosáhl play-off jarního i letního splitu. V tom druhém vysloužil cenu MVP.

Později se připojil k akademii Cloud9, než si dal 18měsíční pauzu od soutěžního hraní. K profesionální hře se vrátil v roce 2018 jako jungler pro KT Rolster. Pak se vrátil do Severní Ameriky, aby hrál za Echo Fox. Po neuspokojivé sezóně 2019 opět odešel do „důchodu“ a stal se streamerem a tvůrcem obsahu pro CLG. Dne 30. listopadu 2020 vstoupil do armády, aby splnil povinnou službu v Koreji.

Během své profesionální kariéry hrál Rush roli junglera a nyní se vrací právě na tuto pozici i v sólové frontě. V této sezóně si už vyzkoušel šampiony jako Kindred, Taliyah i jeho ikonického Lee Sina.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.