Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite se vrací na LAN turnaje! A to rovnou s prize poolem v hodnotě přes 20 milionů Kč

31. 5. 2022 | 13:54 Fortnite Turnaj
Na začátku nedělního vysílání EU FNCS Finals oznámili dlouholetí moderátoři Zeke a Sundown pro hráče radostnou zprávu. Fortnite se vrací zpět na LAN! Na FNCS Invitational se v jediné hale utká výběr špičkových dvojic FNCS z celého světa. Jde o první velkou LAN událost Fortnite od začátku pandemie COVID-19.
FNCS Invitational 2022
FNCS Invitational 2022
Zdroj: Epic Games

LAN soutěže ve Fortnite, stejně jako nespočet dalších odvětví, náhle pozastavila pandemie COVID. Přestože se sportovní zápasy, koncerty a další turnaje v esportu od té doby vrátily, Epic Games jsou opatrnější. FNCS Invitational 2022 je naplánován až letos na 12. a 13. listopadu. Bude se konat v ústředí společnosti Epic v Raleigh v Severní Karolíně.

FNCS Invitational spadá pod značku FNCS (Fortnite Championship Series), ale je oddělen od hlavního okruhu FNCS. Invitational totiž bude produkovat BLAST. Ten v únoru podepsal smlouvu s Fortnite na produkci celého vysílacího plánu FNCS pro rok 2022.

BLAST nedávno odhalil zbrusu nové studio, masivně rozšířil své služby a odklonil se od svého původního exkluzivního zaměření na CS:GO. Nově jej tak uvidíme produkovat také akce z prostředí Fortnite i FIFA.
 

Společnost Epic Games poznamenala, že ačkoli je FNCS Invitational 2022 plánován jako akce s osobní účastí, podléhá případným změnám v oblasti veřejného zdraví, regionálním zákonům a doporučením. Stojí za zmínku, že o vstupenkách pro diváky nebyla ani zmínka, ale další informace budou zveřejněny až v následujících měsících.

Zatímco někteří fanoušci doufali v oznámení mistrovství světa, většina je jich nadšena i z této zprávy. Nejen, že FNCS Invitational bude úžasné sledovat. Je to také znamení, že by se v budoucnu mohly připravovat větší akce. Nemůžeš se dočkat? DreamHack Fortnite Open LAN ve Švédsku bude již opravdu brzy!

Štítky: Fortnite turnaj
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.