Přejít k hlavnímu obsahu

Měsíční finále je za námi, kdo si odnesl své první vítězství?

1. 6. 2022 | 09:54 Brawl Stars Reportáž
Úvodní měsíční finále MČR 2022 je u konce a Sampi.Tipsport se můžou těšit z prvního letošního zářezu. Zdaleka ale nebyli jediní, kdo předvedl úctyhodný výkon.
Výsledky finále 1. kvalifikační série
Výsledky finále 1. kvalifikační série
Zdroj: PLAYzone

Jedno bylo jasné už od začátku – všichni se poctivě připravovali na první velký turnaj na naší scéně. Zvítězit ale mohl jen jeden.  S počátkem nového týdne se v 18:00 vrhly do boje všechny špičkové týmy, které si jen oko diváka mohlo přát. O komentář a zábavu na streamu se postarala dvojice Ondřej „Skeri“ Škeřík a Richard „Richie“ Jarošík.

Již od samého začátku byly všechny zápasy napínavé, naštěstí jsme se s týmy, které prohrály, loučit nemuseli. Hrálo se totiž formátem double elimination. Na streamu jsme jako první viděli zajímavý duel Enterprise Esports proti Sampi.Tipsport, diváci mohli v podání Enterprise vidět v akci i jednu z novějších postav - Eve, která byla po většinu jiných zápasů zabanována, bohužel tuto hru ale těsně prohráli. S mírou nejistoty šli do druhé hry na módu Bounty, kde Sampi se svým kombem na ničení prostředí ukázali své kvality, nezaváhali a proti svým soupeřům předvedli skvělý výkon.

Mezitím si celek Hi poradil proti týmu Narcis také v poměru 2:0, ten samý výsledek předvedli i Tadíkovi Knírači, Fate Mystic se tak musel ukázat v losers bracketu. Attackers a F/A Had nám předvedli už o něco zajímavější zápas, který skončil nakonec 2:1 ve prospěch prvních jmenovaných.

Z prvního kola losers bracketu se bohužel nepodařilo postoupit celkům Fate Mystic a Narcis, a tak si berou dělené 7. - 8. místo. Ve winners bracketu se mezitím rozhodovalo o postup a jisté třetí místo. Sampi potvrdili svoji dominanci a proti mixu Tadíkovi Knírači vyhráli 2:0. Hi si také svoji cestu do finále pohlídal. Uplatnil proti Attackers svoje zkušenosti a nenechal svým soupeřům ani jeden bod na žádné z map. V konečném výsledku tedy skórovali shodně 2:0.

Tým Enterprise si v losers bracketu odnesl proti Attackers těsnou výhru 2:1. F/A Had zase nad mixem Tadíkovi Knírači vyhrál 2:0. Tyto dva týmy se tedy proti sobě utkaly v dalším kole, jejich výhra by jim zajistila třetí místo. Komentátory zaskočil na Hot Zone výběr postavy Grom od Enterprise, který se zřejmě moc nevyplatil, protože i přes napínavé hry se F/A Had dařilo lépe a své soupeře porazil v poměru 2:0. Enterprise si odnáší bramborovou medaili a Hadi se posunuli v turnaji dál.

Finále winners bracketu bylo nejzajímavějším zápasem dne. Komentátoři byli očarováni herními výkony od obou týmů, nakonec s velice těsným výsledkem 3:2 situaci lépe zvládlo Hi a tak se jejich hráči mohli radovat z postupu do grandfinále. Sampi se tedy propadli do losers bracketu, ale ne na dlouho, porazili totiž F/A Had 3:1 a na streamu to  pořádně vřelo. V grandfinále si na rozjeté Sampi už brousil zuby celek Hi, který určitě chtěl zopakovat výsledek z jejich minulého vzájemného zápasu. Na streamu jsme mohli vidět dokonce tři nové mapy, které se nehrály ještě ani na kvalifikacích, takže šlo zejména o připravenost obou týmů. Sampi nakonec ukázali jejich kvality a dominantně si s čistým štítem za stavu 3:0 podmanili celek Hi. Gratulace tedy patří zejména týmu Sampi.Tipsport, ale také všem ostatním, kteří v tento den ukázali, že patří mezi nejlepší týmy na tuzemské scéně. Na záznam se můžete podívat na našem Twitch kanále

Není na co čekat, další série začíná 6.6. a registrovat se můžete už nyní!

Celkové pořadí:

  • 1. místo Sampi.Tipsport
  • 2. místo Hi
  • 3. místo F/A Had
  • 4. místo Enterprise Esports
  • 5. - 6. místo Attackers
  • 5. - 6. místo F/A Tadíkovi Knírači
  • 7. - 8. místo Narcis
  • 7. - 8. místo Fate Mystic
Štítky: MČR, Brawl Stars
"Dneska zahodíme ega z lega stavím raketu, naposledy zamávám, směr na zombie planetu" -Fizi