Přejít k hlavnímu obsahu

Odplata za Bratislavu! ENTERPRISE v důležitém šlágru poráží Apeks

1. 6. 2022 | 08:25 Counter-Strike 2 Reportáž
Týmu Martina „STYKO“ Styka se od Tipsport CS:GO Bratislava nedaří podle představ. Apeks dokonce vypadli z elitní světové padesátky a hledají, kterého stébla by se mohli chytit. V kvalifikaci do soutěže REPUBLEAGUE jim však překvapivě vystavila stopku sestava ENTERPRISE. Bude tohle moment probuzení?
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Uzavřená kvalifikace do REPUBLEAGUE nevychází českým a slovenským zástupcům podle představ. Tedy, záleží na úhlu pohledu. Sampi.Tipsport jsou ze čtyřlístku CZ/SK celků jako jediní venku, současně si ale nikdo v prvních dvou zápasech nezajistil postup. Tři týmy si tak zahrají v rozhodujícím kole o účast v turnaji.

Entropiq Prague se do téhle fáze dostali i díky freewinu v prvním kole, SINNERS zase po úvodní výhře překvapivě nestačili na akademii MOUZ NXT. A potom tu máme ENTERPRISE. Česko-slovenská smečka nedávno posílená o bulharského snipera se ve druhém zápase utkala s týmem Apeks, šampionem Tipsport CS:GO Bratislava. Právě EP jim na prvním MČR turnaji sezóny sebrali mapu a rozhodli se na to navázat.

Série totiž začala právě osudovým Ancientem. Za T stranu se EP podařilo vyhrát parádních 8 kol a stejný počet přidali i za CT, aby šli do vedení v sérii nejtěsnějším možným rozdílem. Stejné tempo předvedli i na Nuke, které však Apeks otočili a vynutili si decider v podobě mapy Mirage. Na ní opět získali kontrolu hráči ENTERPRISE a dokonali parádní zápas. Největší hvězda? Zas a znovu ostřílený Deyvid „h4rn“ Benchev.

Pro domácí organizaci navíc nejde o jediný velký skalp posledních dní. V jiném turnaji Elisa Invitational Spring totiž dokázali porazit AGO, v ten moment 32. nejlepší tým světa. Stejná soutěž je aktuálně poslední šancí Apeks na vykoupení, protože od zmíněného bratislavského klání hráči čekají na jakékoliv úspěchy.

ENTERPRISE se naopak prostříleli k rozhodujícímu kolu o místenku v hlavní části REPUBLEAGUE. Jejich odměnou je soupeř, kterým budou Entropiq Prague. Oba celky se budou chtít vytáhnout se svojí novou sestavou, navrch by ale měli mít EP. Hratelného oponenta obdrželi také SINNERS, jenž se postaví Budapest Five. Tyto klíčové zápasy proběhnou v neděli, pouze pár dní před vypuknutím Tipsport CS:GO Online.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.