Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE brání čelo tabulky, Entropiq se chce zachránit. Co na české hráče čeká?

1. 6. 2022 | 13:54 VALORANT Preview
Regionální soutěž Surge se dostává do poloviny základní části a české celky se nacházejí jak na vrcholu, tak i na chvostu tabulky. ENTERPRISE zatím válí, ale ještě nemají hotovo. Čtvrtý týden opět přinese nejeden suprový VALORANT, takže se jdeme kouknout, jaká utkání stojí před námi.
SH0UTy a Minny
SH0UTy a Minny
Zdroj: Riot Games

Se svým posledním zápasem první poloviny sezóny budou mít čest započít týden právě ENTERPRISE. Česká sestava narazí na Anonymo Esports, kteří po dlouhém trápení dokázali minulý týden prorazit a vyhráli oba zápasy. Aktuálně se nachází na šestém místě a další body potřebují jako sůl. Ihned po EP se představí i druhý český celek, Entropiq vyzve Anorthosis Famagusta Esports. EIQ se zatím prezentují samými porážkami, ale pilně na comebacku pracují. První výhra může leckdy odstartovat špičkovou formu. Zapomenout nelze ani na Martina „Hitch“ Srpa v barvách NOM esports, který se postaví konkurenčnímu celku Zero Tenacity.

Druhý den nabídne osmé hrací kolo, a tím i první odplaty z úvodních vzájemných zápasů. Druhou polovinu ligy odstartuje Entropiq soubojem proti Diamant Esports, aktuálním sousedům v tabulce. Poté se přesuneme opět nahoru, kde české lídry z ENTERPRISE čekají Zero Tenacity. Po minulém týdnu čelí Alex „Alexiiik“ Havlásek kontroverzím za clutch proti svému krajanovi Hitchovi, přičemž na mírných pochybách jsou i pořadatelé. Český hráč dominuje skoro všem statistikám a je nejproduktivnější z celé soutěže. Právě Hitch a jeho NOM esports ve třetím duelu druhého dne vyzvou řecký tým Anorthosis Famagusta Esports.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.