Přejít k hlavnímu obsahu

Oživení Valorantu. Novinky naznačují 1v1 souboje a turnaje přímo ve hře

2. 6. 2022 | 10:16 VALORANT Update hry
Máte rádi Valorant? Pokud ano, je možné, že se dočkáte nových herních módů pro oživení vašeho zážitku. Do hry by podle úniků měl dorazit Quickplay, mód jeden na jednoho a turnajová sekce. Jak to skutečně bude, je mezi nebem, Riotem a zemí.
Valorant
Valorant
Zdroj: Riot Games

Když v roce 2020 vyšel FPS titul s názvem Valorant od Riot Games, nejen fanoušci tvůrců League of Legends zajásali. Žně měli i profesionální hráči, kteří v některých regionech doslova masově začali přestávat hrát Counter-Strike a přesunuli se právě k Valorantu, který má k CSku relativně blízko. Kromě klasického módu s pokládáním bomby se hráči dočkali také Deathmatche a režimů Spike Rush, Escalation a Replication.

Minulý rok v Riot Games vyzkoušeli také systém turnajů, podobný League of Legends a jeho Clashi. A jak to vypadá, po delším testovacím období by se hráči nového módu mohli konečně dočkat. Jak ukázal účet na Twitteru, který se zaměřuje na novinky a odhalování informací se hrou spojených, do Valorantu míří trojice nových módů. Obrázek menu hry ukazuje souboje jeden na jednoho, turnajový režim a Quickplay.

Přestože nikdo neví, co přesně od těchto módů očekávat, můžeme to odhadovat na základě jiných her. U Quickplaye to tak jednoduché ale nebude, protože klasický mač s menším počtem kol už ve hře máme.

Co se týče módu 1v1, tam můžeme očekávat plejádu možností. Mezi nejpravděpodobnější ale patří mapy upravené pro hru jednoho proti jednomu, takzvané arény. Kolik kol bude potřeba vyhrát, jestli bude odemčený hodnocený režim a jaké další specifikace v módu budou? To zatím nevíme. Jeden z uživatelů Twitteru si všiml ikonky pro novou měnu, která by mohla být udělována za vítězství v turnajích a zápasech.

V rámci turnajů je poměrně jednoduché něco odhadnout. Riot si totiž bral inspiraci z Clashe z League of Legends, který mají LoLkaři hodně v oblibě, a Valorant adaptace tohoto herního módu by tak měla být prakticky totožná. Kdy, a jestli vůbec, do hry novinky přijdou, je zatím velkou neznámou. Je také nutné dodat, že přestože úniky vypadají poměrně realisticky, nemusí se vyplnit. Hráči by to však určitě uvítali.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.