Přejít k hlavnímu obsahu

Český trenér velící bývalým hvězdám LEC a LCS. Krakeer míří do LFL!

2. 6. 2022 | 08:49 League of Legends Přestup
Letní split se ve všech ligách po celém světě pomalu, ale jistě rozjíždí. Největší pozornost na sebe většinou upoutají přestupy hráčů, ale pro české fanoušky se výjimečně naskýtá možnost fandit také trenérovi. Do francouzské ligy, konkrétně k týmu Mirage Elyandra, se přidává kouč David „Krakeer“ Bruk, kterého můžete znát především z Vikingekrig a eSuby.
Krakeer míří do LFL!
Krakeer míří do LFL!
Zdroj: eSuba

Když se bavíme o českých trenérech, tak jako první na mysl přichází samozřejmě dvojčata Freeze a Nightshare. Pokračovat v jejich šlépějích se nyní pokusí David „Krakeer“ Bruk, který si na české scéně za posledních pár let vybudoval dobré jméno. Prvním větším úspěchem Krakeera bylo čtvrté místo z Hitpoint Masters 2021 Spring, kde s týmem Vikingekrig málem zvládl porazit v lower bracketu eSubu.

Právě modrá krev se stala další destinací, kde mladý český kouč na téměř celý rok zavítal. V letním splitu české regionální soutěže si s eSubou dokráčel pro titul a poprvé si zahrál na European Masters. Zde se sice českému zástupci číslo jedna nedařilo, ale podzimní a zimní část sezóny mohla hráče připravit na nové vyzyvatele, hvězdy týmu Entropiq v čele s Denykem. První vzájemný střet těchto dvou českých gigantů vyšel lépe eSubě, když zvládla ve finále eLEAGUE Winter Cupu porazit své protivníky.

Bohužel, vstup do letošního roku hráčům modré krve nevyšel a i přes druhé místo na Krakeera čekala nová výzva. Ta nyní přichází v podobě role asistenta hlavního trenéra týmu Mirage Elyandra ve francouzské lize LFL, která se dá považovat za největší a nejdůležitější ligu v Evropě mimo LEC. V základní sestavě čekají na českého kouče hvězdy jako bývalý hráč Schalke 04 Memento a kanadský marksman Cody Sun. Toho si můžeme pamatovat dokonce ze světového šampionátu, kde reprezentoval Immortals.

Premiéra Krakeera a jeho týmu ovšem nedopadla dobře, když ve středu nestačili na silnou sestavu Vitality.Bee, kde na téměř každé pozici působí hráči se zkušenostmi z LEC. Další střet je na programu dnes od 19:00 proti Team BDS Academy, tak nezapomeňte vycházející trenérské osobnosti držet palce!

Kompletní pětice hráčů Mirage Elyandra je následovná:

 Francie Lucas „Badlulu“ Piochaud
 Švédsko Jonas „Memento“ Elmarghichi
 Jižní Korea Kim „RangJun“ Sang-jun
 Kanada Liyu „Cody Sun“ Sun
 Polsko Oskar „Raxxo“ Bazydło

 Nizozemsko Thomas „Kirei“ Yuen – hlavní trenér
 Česká republika David „Krakeer“ Bruk – asistent trenéra

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.