Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE neubránili čelo tabulky. Entropiq jsou definitivně bez šancí na play-off

3. 6. 2022 | 10:01 VALORANT Reportáž
První polovina základní části regionální ligy Surge je minulostí a celky vstoupily do té druhé. Českým hráčům bohužel nebylo přáno, tento týden se z výhry neradoval ani jeden. ENTERPRISE vystřídali na na vedoucím postu rivalové z Zero Tenacity, zatímco Entropiq se mohou s účastí v play-off rozloučit a vše směřují k bitvě o přežití.
Minny a SH0UTy
Minny a SH0UTy
Zdroj: Riot Games

ENTERPRISE zahájili poslední kolo první poloviny sezóny proti rozjetému celku Anonymo Esports. Polští střelci se minulý týden dostali do formy, což potvrdili jednoznačným vítězstvím proti českému týmu. Poslední šanci zabojovat o teoretickou šanci na play-off měli posléze Entropiq, ale i tentokrát strádali proti soupeři, takže tři body do tabulky si připsali hráči Anorthosis Famagusta Esports.

Neskutečná bitva proběhla mezi týmy TENSTAR a Diamant Esports, ve níž se v prodloužení radovala právě druhá zmíněná soupiska. První polovinu sezóny zakončil Martin „Hitch“ Srp prohrou nad Zero Tenacity.

Druhou polovinu týdne zahájil polský duel, ve kterém Anonymo jasně přehrálo TENSTAR a pokračuje tak ve své cestě na vrchol. Ze spodku tabulky se tedy hbitě probojovali mezi nejlepší čtyřku. Následovala strhující podívaná mezi absolutní elitou, šlo totiž o potenciální návrat ENTERPRISE zpět na čelo tabulky. O něm se rozhodovalo v přímém duelu s konkurenty Zero Tenacity. Prodlužovalo se hned dvakrát, ale noví lídři soutěže obhájili vedení a ENTERPRISE tak po čtvrtém týdnu okupují průběžné druhé místo.

NOM esports s Hitchem nezvládli svůj vstup do druhé poloviny splitu a propadli se tak díky porážce proti Anorthosis Famagusta Esports až na šestou příčku, ale střed tabulky je neskutečně vyrovnaný. Možná zatím nejlepší výkon předvedla sestava Entropiq v závěrečném klání týdne, ale na výhru proti Diamant Esports to stejně nestačilo. Aktuální bilance 0-8 vypadá smutně a se záchranou to nevypadá nejlépe.

Aktuální pořadí:
1. Polsko Zero Tenacity6-295-80+15
2. Česká republika Enterprise Esports5-393-80+13
3. Řecko Anorthosis Famagusta Esports5-390-79+11
4. Polsko Anonymo Esports4-484-76+8
5. Slovinsko Diamant Esports4-489-85+4
6. Polsko NOM eSports4-489-88+1
7. Polsko TENSTAR4-492-95-3
8. Česká republika Entropiq0-855-104-49
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.