Přejít k hlavnímu obsahu

30 milionů korun. O takový balík si NEOFRAG zahraje v létě s OG

4. 6. 2022 | 08:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Adam „NEOFRAG“ Zouhar má za sebou neoficiální premiéru v barvách OG. Po showmatchi proti MIBR ale všechny oči upírají své pohledy na první ostrou zkoušku, která proběhne ještě před finále jarní sezóny BLAST Premier. Českou hvězdu čekají opravdu perné první týdny a turnaji napěchované léto.
NEOFRAG & F1KU
NEOFRAG & F1KU
Zdroj: OG

OG vstupují do nové éry bez svých dánských hráčů. Vedení organizace se rozhodlo vsadit na mladou krev, která je zastoupena českým drahokamem v podobě Adama „NEOFRAG“ Zouhara a polským mladíkem Maciejem „F1KU“ Miklasem. Nové složení neztrácí čas a OG se už v červnu představí hned na třech turnajích.

Premiéru v novém dresu si NEOFRAG zažije na Global Esports Tour v Dubaji. Největším favoritem turnaje s dotací 250 tisíc dolarů by měli být NIP, o slovo se ale jistě budou chtít přihlásit také MOUZ. Z nejlepší světové třicítky dále mezi účastníky najdeme Movistar Riders a americké zástupce Complexity. Celý turnaj se mezi 9. až 11. červnem odehraje ve formátu Single Elimination, NEOFRAG ještě svého premiérového soka nezná.

Všichni ale nejvíce ze všeho čekají na vyvrcholení jarní sezóny BLAST Premier. OG se ve skupinové fázi podařilo postoupit do finále, a tak si hned na svém prvním Tier 1 turnaji NEOFRAG zahraje v úvodním duelu proti Natus Vincere. Až na paiN Gaming nabízí startovní listina jeden hvězdný celek za druhým. Ve dnech 15. až 19. června na osmičku celků nejprve čeká skupinová fáze, a posléze play-off o tučnou sumu.

Červnovou jízdu zakončí OG jedním velkým online turnajem o čtvrt milionu dolarů. Roobet Cupu se však zúčastní elitní celky v čele s FaZe, takže půjde o jednu z největších online soutěží poslední doby. Opět dáme zavzpomínat koronavirové online éře, takže uvidíme, jestli se opět někdo neukáže v daleko lepším světle, než je zvykem. Kromě OG, všichni účastníci Roobet Cupu se nachází v TOP 30 HLTV žebříčku!

Letní měsíce budou ve znamení hráčské pauzy, kterou OG jistě využijí na zdokonalování nové sestavy. Další turnaj na ně bude čekat v polovině srpna, kdy se odehraje LAN Sweet LAN. Prázdninová cesta bude završena opět v rámci okruhu BLAST Premier, už na konci srpna proběhne podzimní skupinová fáze. V celkovém součtu a přepočtu si NEOFRAG ve svých prvních měsících zahraje o nádherných 30 milionů korun.

Co všechno v létě čeká OG a Neofraga?

  • 9. – 11. 6.: Global Esports Tour Dubai (250 000 $)
  • 15. – 19. 6.: BLAST Premier Spring Final (425 000 $)
  • 22. – 30. 6.: Roobet Cup (250 000 $)
  • 15. – ??. 8.: LAN Sweet LAN (250 000 $)
  • 19. – 28. 8.: BLAST Premier Fall Groups (177 500 $)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.