Přejít k hlavnímu obsahu

Vysvětlení slovenské reprezentace: Proč nehrají největší hvězdy?

3. 6. 2022 | 14:58 Counter-Strike 2 Zajímavost
Před několika dny jsme představili složení slovenské reprezentace pro kvalifikaci na Mistrovství Evropy. Kolem sestavy se vyrojilo menší drama, kdy byla komunita překvapená nejmenováním známých jmen. Nakonec je ale všechno jinak a i složení doznalo úplně jiné podoby. Vysvětlení nám poskytl trenér a kapitán Michal „KETUBOR“ Csontoš.
Slovenská CS:GO reprezentace v roce 2021
Slovenská CS:GO reprezentace v roce 2021
Zdroj: Slovenská asociácia elektronických športov

Jádro slovenského nároďáku pro kvalifikaci na ME utvářeli hráči týmu Cryptova – Peter „jaro“ Rauch, Tomáš „zyored“ Cvaniga a Lukáš „luko“ Hrabčík. Kvůli termínovým kolizím ale kvůli svému zaměstnavateli museli na poslední chvíli odříct účast a KETUBOR tedy musel shánět náhrady. V ten moment byli jistými členy sestavy pouze in-game leader Tomáš „system“ Zemko a mladá puška Patrik „PATR7KK“ Staňo.

Ve hře tím pádem bylo mnoho dalších jmen. Nejvíce se nabízeli elitní střelci týmu Sampi.Tipsport, který je ryze slovenský. Kvůli tomu se také na sociálních sítích odehrála menší názorová přestřelka, přičemž s hráči se počítalo především až na samotné Mistrovství světa. Blížící se ME se hraje především kvůli seedingu.

Ani jeden z hráčů Sampi.Tipsport však nakonec do kádru pro tuto kvalifikaci nenakoukne. Finálová část Mistrovství Evropy totiž proběhne v offline prostředí a hráči by přišli o týden cenného času na trénink. Odmítnout pozvánku musel i Erik „The eLiVe“ Sith, jehož stejně jako hráče Cryptovy neuvolnila organizace. Slovenské hvězdy působící v zahraničí bohužel pro tento turnaj nepřipadali v úvahu, spíše až pro MS.

KETUBOR se tedy ohlížel dále. Třetím článkem týmu se stal Kristián „heikkoL“ Garbera, systemův spoluhráč z Orde Samurai. Jako čtvrtý hráč byl vybrán Adam „ZEDc“ Bartko, jehož jsme po konci v Dynamu Eclot naposledy mohli vidět hájit barvy týmu Moops. Celou sestavu pak uzavírá Dominik „NIO“ Maxian, pro kterého bude ME ideální šanci se ukázat. Náhradníkem týmu byl zvolen mladý Dávid „DALIEN“ Kalman.

Kvalifikace na LAN finále Mistrovství Evropy odstartuje v sobotu, kdy se do akce v jedné ze skupin pustí i česká reprezentace. Slováci jdou do hry v úterý 7. června a postupně se utkají s výběry Španělska a Walesu. Z boje ještě před začátkem uteklo Turecko, takže Slovensku teoreticky stačí pro postup jediná výhra.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.