Přejít k hlavnímu obsahu

Česká reprezentace opanovala kvalifikaci a postupuje na Mistrovství Evropy!

5. 6. 2022 | 08:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Cesta na Mistrovství Evropy může odstartovat. 27 týmů se v online skupinové fázi utká o 15 místenek na LAN finále, které proběhne v rumunské Oradea Aréně. Všichni jsou rozděleni do tří až čtyřčlenných skupin, kde by dvě výhry měly stačit na jistý postup. Češi ale nenechali nic náhodě a předvedli se v parádním světle.
Oradea
Oradea
Zdroj: European Esports Federation

Český reprezentační výběr pro Mistrovství Evropy se opírá o zástupce Asociacice gamingových klubů. Jen o hráčích z této společnosti to ale nebude. Manažer letošního nároďáku zvolil sedmičlennou soupisku ze čtyř různých týmů. Trojicí hráčů je zastoupena eSuba, základní sestavu doplňují zástupci SINNERS a Entropiq Prague. Soupisku uzavírá duo z Dynama Eclot, které kvůli termínové kolizi nemůže do úvodu naskočit.

Hlavní hvězdou je bezesporu Max „SHOCK“ Kvapil, který se po delší době potká se svými někdejšími spoluhráči z eSuby, IGL Michalem „leckr“ Kadlíčkem a sniperem Dominikem „blogg1s“ Janitou. Společně tak budou chtít zavzpomínat na dobu, kdy triumfovali například na LAN finále COOL ligy. Partu pro skupinovou fázi doplňují dnešní hráči modré krve, Martin „Pechyn“ Pechoušek a Lukáš „Levi“ Bouřa.

Celá sestava české reprezentace:

 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika Michal „leckr“ Kadlíček
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika Vít „nbqq“ Pohlot
 Česká republika Martin „Dytor“ Handl

Trio dnešních reprezentantů v drese eSuby na COOL lize v roce 2019
Trio dnešních reprezentantů v drese eSuby na COOL lize v roce 2019
Foto: PLAYzone

Letošní reprezentační sezóna bude především o IESF Mistrovství světa, které se koncem roku uskuteční na Bali. Český CS:GO výběr na vrcholu roku chybět nebude, protože FPS titul z dílny Valve byl zvolen Českou asociací esportu jako hlavní týmová hra, což znamená automatickou jistotu slotu. Mistrovství Evropy je tak v případě českého nároďáku v Counter-Strike: Global Offensive čistě bojem o možnost lepšího seedu.

Kvalifikační fáze o 15 místenek na LAN finále nabídne v sobotu odpoledne 4. června duely Česka proti Maďarsku, Nizozemsku a Severní Makedonii. Dva z těchto celků navíc reprezentují kompletní týmy (ONYX a BLUEJAYS), Makedonci jsou dokonce úřadujícími mistry světa. Známá jména najdeme také v nizozemském týmu, jako jsou D0cC nebo FASHR z ECSTATIC. Česká pětice potřebuje ideálně vyhrát alespoň dva zápasy.

Rozpis kvalifikačních zápasů:

  • Sobota 14:00 – Česko vs. Maďarsko – 16:4
  • Sobota 15:00 – Česko vs. Severní Makedonie – 16:14
  • Sobota 18:00 – Česko vs. Nizozemsko – 16:3

Mezi účastníky ME samozřejmě nechybí ani Slovensko. Jelikož se sedmička skupin odehrává postupně, tak se výběr Michala „KETUBOR“ Csontoše dostane do akce až v úterý 7. června. Díky odstoupení Turecka čekají na Slováky pouze dva zápasy, Španělsko a Wales jsou hratelnými soupeři, navíc by k postupu do Rumunska mohla stačit i jediná výhra. Více o reprezentaci našich sousedů se dozvíte v předchozím článku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.