Přejít k hlavnímu obsahu

Krůček od zlata. Dynamo Eclot bere 230 tisíc korun

5. 6. 2022 | 19:05 Counter-Strike 2 Live coverage
Nejlepším ze 36 lokálních týmů se v domácí kvalifikaci ROG Masters stalo Dynamo Eclot. Na elitní celek česko-slovenské scény tak čeká mezinárodní klání, které se dostává do své finální fáze. Osm nejlepších týmů z různých koutů Evropy si o tomto víkendu zahraje o bezmála 900 tisíc korun.
Dynamo Eclot
Dynamo Eclot
Zdroj: Dynamo Eclot

ROG Masters je soutěží probíhající na portálu FACEIT. Prize pool 37 500 dolarů nalákal do regionálních kvalifikací spoustu známých jmen, současně se ale mezi účastníky nenachází nikdo, s kým by si vyslanec česko-slovenské scény nemohl poradit. Dynamo Eclot opanovali CZ/SK kvalifikaci opravdu jednoznačně.

Play-off už započalo osmifinálovým kolem, kde se DNE postavili rumunskému týmu Nexus Gaming. Aktuálně 88. nejlepší soupiska světa vstoupila do série dominantní výhrou na mapě Dust 2 (16:6), Dynamo Eclot však vyrovnalo stejnou kartou na mapě Ancient (16:7) a rozhodovat se muselo na Infernu. Palebná síla byla na české straně a DNE dotáhli otočku v sérii do vítězného konce. Čtvrtfinále bylo na světě.

Dalším soupeřem Dynama Eclot byl jeden z mnoha zástupců polské scény. UNGENTIUM v osmifinále postoupili přes Nemigu a jejich dres obléká dokonce někdejší Major šampion Paweł „byali“ Bieliński. Šlo tedy o velice zajímavého soka, který navíc vstoupil do série jasnou výhrou 16:7 na Vertigu. DNE ale nehodili flintu do žita a po těsné bitvě 16:14 na Mirage srovnali. Rozhodující mapou byl Ancient, kde to měl český celek už pod kontrolou. Po vyhrané T straně to následně dotáhli k výhře 16:11 a otočení celé série.

Jízda tímto ale neskončila. Dynamo Eclot nedávno bez ztráty jediné mapy ovládlo Painkillers Cup a formu naplno potvrzuje i nyní. Ve vysokém tempu totiž vlétlo také do semifinálového duelu proti lotyšskému týmu Wolsung. Úvodní volba soupeře, mapa Overpass, dopadla pro Lotyše tragicky a po výhře 16:6 šli DNE do vedení v sérii. Ancient byl podstatně vyrovnanější, díky silnější CT straně ale otočili průběh a výhrou 16:13 získali další zářez. Bylo tedy jisté, že si na závěr víkendu zahrají o skoro půl milionu korun pro vítěze!

Z druhého semifinálového klání postoupil polský celek los kogutos, který udolal iNation ze Srbska. Ten přitom předtím vyřadil největší favority v podobě Anonymo Esports. Proti aktuálně 111. nejlepšímu týmu světa bylo Dynamo Eclot mírným favoritem, bohužel se to na serveru nepotvrdilo. Kohouti měli Ancient i Mirage pod kontrolou, zářil především Karol „Enzo“ Lasota. DNE ve finále tedy padli 0:2, stydět se však určitě za co nemají. Také cena útěchy v přepočtu 230 tisíc korun hráče jistě potěší.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.