Přejít k hlavnímu obsahu

Monsteerr má play-off jasné. Twisten podržel svůj tým a naděje stále existuje

6. 6. 2022 | 12:11 VALORANT Reportáž
Skupinová fáze jde pomalu do finiše a pět ze šesti místenek v play-off VCT Challengers už má svého vlastníka. Jedním z postupujících je i Ondřej „MONSTEERR“ Petrů. Šanci má ale i Karel „Twisten“ Ašenbrener, který pomohl svému týmu k záchraně.
MONSTEERR a Twisten
MONSTEERR a Twisten
Zdroj: Riot Games

Hned úvodní zápas potenciálně rozhodoval o postupujících týmech do play-off, pokud by Acend s Monsteerrem přehrál G2 Esports. Jenže první mapa padla poměrně jasně ve prospěch soupeřů českého hráče a nic tedy nebylo rozhodnuto. Pak se ale šampioni z minulého roku probudili a napínavou sérii otočili, čímž si play-off zajistili a naopak G2 z něj vyřadili. Současně mohli slavit Fnatic i FPX, kterým výsledek zajistil účast v play-off také.

Důležitý zápas čekal Natus Vincere, kteří museli zdolat Team Liquid v čele se ScreaMem, aby si mohli dělat naděje na postup. První mapa byla vyrovnaná do poslední chvíle, ale závěr zvládl lépe TL. Druhá probíhala naprosto identicky, ale tentokrát se radovali NAVI. V rozhodujícím střetu ale post v play-off uhájil právě Team Liquid a oponentovi sebral naděje na postup.

Nelehký úkol čekal Twistena a BIG. Potřebovali se zachránit a prolomit tak 1:2 kletbu, která je provází celou soutěží. A ještě k tomu jim v cestě stáli M3 Champions. Předem bylo jasné, kdo je favorit.

Jenže BIG se jen tak nevzdávají. Nejprve překvapili na Ascendu, a následně na Bindu a čistě zvládli důležitou sérii. Naděje na postup tedy stále žije, ale BIG musí porazit příští týden BBL Esports z Turecka a zároveň M3C musí podlehnout TL. Osud tedy mají ve svých rukách jen napůl.

Své si také odbyli FunPlus Phoenix, kteří zápas proti OG LDN UTD brali spíše jako formalitu, ale i tak si bez větších problémů dokráčeli pro výhru. To samé platilo pro Guild Esports, kteří se udrželi na čele skupiny B po střetu s BBL. Týden zakončili Fnatic jak jinak než vítězstvím, tentokrát jejich dominanci odnesl celek FOKUS.

Známe tedy už pět postupujících celků (Fnatic, FunPlus Phoenix, Acend, Guild Esports, Team Liquid). Poslední vstupenka připadne jednomu z M3 Champions a BIG, o které se bude rozhodovat příští týden

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.