Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor pro BBC během živého vysílání na Twitchi? Pro Hasana žádný problém

9. 6. 2022 | 18:37 Twitch
Tvůrce obsahu Hasan „HasanAbi“ Piker se během streamování na svém Twitch kanále překvapivě spojil s BBC News, aby se podělil o svůj názor na spor o amerických zákonech týkajících se držení zbraní, což je v poslední době velice žhavé téma.
Hasan „HasanAbi“ Pike
Hasan „HasanAbi“ Pike
Zdroj: Twitch

Kromě toho, že je Hasan streamerem na Twitchi, je známý svými politickými a sociálními komentáři prostřednictvím své platformy. Proslavil se právě také svými levicovými politickými komentáři hned poté, co v roce 2018 začal streamovat na Twitchi.

Pouští se do vášnivých debat s fanoušky a ostatními streamery, přičemž se nebojí podělit o své názory a diskutovat o některých z nejzávažnějších světových témat. Jedním z obzvláště citlivých témat, které svět teď upoutalo, je diskuse o zákonech Spojených států týkajících se zbraní po četných a závažných střelbách v zemi. Netrvalo dlouho a Hasan byl požádán, aby se podělil o svůj názor na problém.

Tvůrce byl zrovna uprostřed streamu na Twitchi, když se spojil s BBC kvůli rozhovoru. Navíc si dal záležet na tom, aby byl jeho obrázek královny Alžběty II. a Baracka Obamy vidět. Na otázku, zda by mohlo dojít ke změně zákonů týkajících se držení zbraní v USA, Hasan odpověděl: „Vždy existovala skutečná dynamika pokusit se uzákonit nějaké změny, pokud jde o násilí se zbraněmi v této zemi, ale bohužel jsem trochu pesimističtější [než Spojené království].“

Obrovské množství osobností veřejně vyzvalo USA, aby zpřísnily zákony týkající se držení zbraní, aby se předešlo opakování podobných katastrof. Podle Hasana to však nemusí stačit. Tvrdí, že „výrobci zbraní jsou proporcionálně příliš mocným průmyslem a zbrojní lobby je v jejich úsilí neuvěřitelně mocné.“ Dodal, že zatímco veřejnost je událostmi traumatizována tak to, „co lidé v Americe chtějí, a to, co nakonec udělají politici, jsou dvě zcela odlišné věci.“

Štítky: HasanAbi, Twitch
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.