Přejít k hlavnímu obsahu

Berserker ztratil v Koreji pas. Hvězda Cloud9 nestihne začátek americké ligy

9. 6. 2022 | 09:10 League of Legends Spekulace
Nick „LS“ De Cesare, tvůrce obsahu a bývalý trenér Cloud9, během živém přenosu odhalil, že C9 AD Carry Kim „Berkserker“ Mincheol ztratil pas a s ním i americké vízum. Znamená to, že tedy pravděpodobně přijde o začátek letního splitu LCS a sestava se tak bude muset obejít bez něj.
Kim 'Berkserker' Mincheol a LS
Kim 'Berkserker' Mincheol a LS
Zdroj: Riot Games

Cloud9 prošel během off-seasonu významnými změnami. Nedostatečné výkony v jarním splitu vedly k tomu, že se týmu nepodařilo dostat do finále LCS. Navíc byla organizace sužována kontroverzí kvůli propuštění bývalého hlavního trenéra Nicka „LS“ De Cesare.

Tyto změny na soupisce představují návrat starého midlanera Nicolaje „Jensen“ Jensena a návratu Ibrahima „Fudge“ Allamiho na toplinku po krátkém působení na midu. Tým také posilnil Jesper „Zven“ Svenningsen, který hrál několik zápasu za akademii C9, jenže se vrátí jako support.

Soupiska byla na léto tedy kompletně představena, nicméně nedávné odhalení od LS během streamování na Twitchi ukazuje známky problémů pro tým, protože AD Carry Berserker údajně ztratil svůj pas obsahující jeho USA vízum.


Co to znamená pro Cloud9?

Během přestávky mezi jarním a letním splitem LCS se Cloud9 zúčastnili měsíčního bootcampu v korejském Soulu. V průběhu této doby byl údajně ztracen Berserkerův pas, což znamená, že nebude schopen znovu vstoupit do USA, protože ztracená nebo odcizená americká víza nelze ve Spojených státech nahradit. Bootcamp Cloud9 skončil 5. června, ale organizace zatím nepotvrdila, zda se hráči podařilo znovu vstoupit do země se zbytkem týmu.

Proces opětovné žádosti o vízum je zdlouhavý a mohl by znamenat, že C9 bude muset provést úpravu soupisky, aby nahradili Berserkerovu nepřítomnost, než získá nový pas. Naštěstí pro C9 však na jejich seznamu akademie čeká několik AD Carries, kteří by potenciálně mohli zaujmout jeho místo.

Nejen, že mají několik akademických AD Carry, ale také více akademických supportů. To znamená, že Zven by mohl zahrát AD Carry, než se Berserker vrátí a naskočí support z akademie.

Štítky: Cloud 9, Berserker, LS
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.