Přejít k hlavnímu obsahu

Bridging The Rift dá nahlédnout do zákulisí veleúspěšného seriálu Arcane

9. 6. 2022 | 13:37 League of Legends Zajímavost
Úspěšný animovaný seriál Arcane, založený na populární hře League of Legends, odhalí zákulisí své produkce dokumentárním seriálem „Bridging The Rift“. Ten začíná 4. srpna na YouTube kanále Riot Games. Od původního nápadu, přes výzvy, kterým týmy čelily, až po konečné provedení, Arcane vypráví svůj příběh prostřednictvím 5 epizod. Ty budou odvysílány každý čtvrtek mezi 4. srpnem a 1. zářím 2022.
Arcane
Arcane
Zdroj: Riot Games

Série, kterou produkovala společnost Riot Games a francouzské animační studio Fortiche Production, se po svém vydání v listopadu 2021 rychle stala číslem 1 ve sledovanosti na Netflixu, tři týdny po sobě se držela na vrcholu a dostala se do top 10 v 52 zemích. Za zmínku stojí i 100% skóre na Rotten Tomatoes.

Seriál nedávno získal devět cen Annie, což z něj dělá nejvíce nominovaný a nejoceňovanější televizní seriál roku. Získal mimo jiné i ceny Best TV Show/Consumer Media, Best Character Design a Best Screenplay (nejlepší televizní seriál, design postav a nejlepší scénář). Singl „Enemy“ od Imagine Dragons z původního soundtracku překonal 1 miliardu přehrání a dostal se na první místo v žebříčku Billboard.

Studio Fortiche, které stojí za projekty Riot Games jako jsou klipy Get Jinxed, Rise, Warriors a ENEMY nebo za hitem POP/STARS virtuální skupiny K/DA, vytvořilo úchvatné ilustrace začátků ikonických šampionů Jinx, Vi, Caitlyn, Jayce a Viktora na pozadí nepokojů ve městech Piltover a Zaun.

Fanoušci seriálu se budou moci těšit na druhou sérii. Datum uvedení zatím nebylo zveřejněno.

Bridging The Rift
Bridging The Rift
Foto: Riot Games
Štítky: Arcane
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.