Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární švédský pojem se vrací do hry. V čele flotily stojí JW a flusha

9. 6. 2022 | 20:05 Counter-Strike 2 Přestup
Švédské legendy z fnatic, doplněné o tři mladé švédské pušky, našly konečně svůj domov. Tím se stala švédská organizace EYEBALLERS, jejíž majiteli se stali právě dva z nejúspěšnějších Švédů na poli CS:GO. Bude to právě tato švédská smečka, která navrátí Švédsku zpátky kýžené tituly?
EYEBALLERS cS:GO tým
EYEBALLERS cS:GO tým
Zdroj: Eyeballers.net

Nový tým Hellslayers vznikl před několika měsíci opětovným spojením dvou švédských veteránů v podobě Jespera „JW“ Wecksella a Robina „flusha“ Rönnquista. Dva hlavní pilíře už byly nějaký ten měsíc bez angažmá, a tak bylo na čase dát o sobě zase vědět. Pro tuto misi si velké osobnosti CS:GO vybraly trio švédských prospektů, které mělo zajistit dostatečný firepower a probudit nevýraznou novou generaci.

Výsledky tohoto celku za necelý půl rok nebyly vůbec špatné, a proto se do toho JW a flusha rozhodli ponořit naplno, a to tak, že odkoupili a obnovili legendární švédský pojem EYEBALLERS. Historie této organizace sahá až do roku 1998, kdy se kromě Counter-Striku věnovala i hernímu titulu Quake. Dres tohoto celku svého času oblékaly velké historie jako Potti, Gux, cArn nebo dsn. Seznam by mohl pokračovat.

Mimo to, že obě švédské legendy figurují na základní soupisce, jsou tedy zároveň i majiteli organizace. Roli CEO zastává JW. Současně jsou si oba hráči vědomi toho, že vše nemusí být úplně jednoduché a nejde jen o to, aby se na nejvyšší úroveň vrátili oni dva v aktivní roli. Jen čas ale ukáže, na jakou úroveň EYEBALLERS mají.

Buďto se dostaneme až na vrchol, což je náš nejvyšší cíl, nebo aspoň pomůžeme některým z největších talentů, které Švédsko nabízí, mít šanci se dostat těch nejvyšších lig,“ říká flusha a JW jej doplňuje: „Našim dlouhodobým cílem je získat zpět švédský odkaz v Counter-Striku, aby na nás mohli být švédští fanoušci zase hrdí.“

Svému cíli naproti vyrazí tato švédská flotila už za pár dní v rámci turnaje Svenska Elitserien Spring 2022 Finals. Do tohoto švédského klání, které se odehrává ve Stockholmu, vstupuje jako nejvýše postavený tým ve světovém žebříčku, tak se necháme překvapit, jestli svým ambicím skutečně dostojí.

Sestavu EYEBALLERS tvoří tahle pětice:

 Švédsko Jesper „JW“ Wecksell
 Švédsko Robin „flusha“ Rönnquist
 Švédsko Anton „Sapec“ Palmgren
 Švédsko Casper „SHiNE“ Wennerberg
 Švédsko Leo „Svedjehed“ Svedjehed

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.