Přejít k hlavnímu obsahu

Noční můra pro balanční tým. Nový šampion neslaví úspěch

10. 6. 2022 | 11:25 League of Legends Update hry
Císařovna Voidu přišla na Summoner's Rift. Bel'Veth je 160. šampionem v League of Legends. Do hry byla přidána 9. června, její reálná síla tak bude teprve odhalena. Jedno je ale jasné již několik desítek hodin po releasu - balanční tým Riot Games má před sebou spoustu práce.
Bel'Veth
Bel'Veth
Zdroj: Riot Games

Zajímavý splash art, slibný lore... Ale gameplay? Není to ono. Bel'Veth není v současném rozpoložení šampionem, jenž by kraloval žebříčkům popularity. Obrovsky slabá early game, veliká závislost na zisku Rift Heralda a nulový potenciál samostatně zvrátit zápas ve svůj prospěch. Když Bel'Veth vyhrává, tak to šlape. Jakmile je však tým pozadu, její síla se rovná té caster miniona.

Herní zkušenost je často podobná. Matchup proti invadujícím junglerům je nevyhratelný, Bel'Veth zároveň v early game nepomůže svému týmu. Gank potenciál není nikterak velkým, je třeba farmit. A když císařovna nedostane kill ani Rift Heralda? Konec.

Kompletně zhodnotit takto novou postavu nelze, má za sebou sotva den. 38% win rate ale o lecčem vypovídá. „Nemá dostatek prostředků k tomu, aby se dostala k potřebnému scalingu,“ shodují se hráči a vypichují tak hlavní slabinu void šampiona.

Vybalancovat Bel'Veth bude extrémně náročný úkol pro Riot Games. Oživování zemřelých minionů se může stát příliš silnou mechanikou. Někteří dokonce tvrdí, že do reworku nebude Bel'Veth dobrým šampionem. Budoucnost ukáže, jaká je realita.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).