Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední kolo před play-off! Twisten má svůj osud v rukou jen napůl, musí ale vyhrát

10. 6. 2022 | 17:23 VALORANT Preview
Přestože je pro většinu týmy už rozhodnuto, poslední vstupenka do play-off je ještě v oběhu. Dělají si na ní nárok dva týmy. Karel „Twisten“ Ašenbrener bude muset vyhrát, ale ani to nemusí stačit, pokud M3 Champions zvládnou porazit Team Liquid. Jak všechno dopadne?
Twisten
Twisten
Zdroj: koláž VLR.gg

Základní část se pomalu chýlí ke konci, konečné pořadí v tabulce je mimo postup důležité také pro nasazení do play-off. Právě o druhé místo ve skupině A se v přímém duelu potká Ondřej „MONSTEERR“ Petrů v dresu Acend proti obhájcům titulu FunPlus Phoenix. Oba týmy podlehly pouze borcům z Fnatic, takže se můžeme těšit na vypjatou podívanou. Následovat bude důležitý zápas v podání M3 Champions proti Team Liquid, který jim může přinést účast v play-off, a tím zároveň zmaření nadějí Twistena.

V sobotu dohrají svůj poslední zápas soutěže NAVI proti lídrům skupiny B Guild Esports. Zajímavý zápas je v programu hned poté, protože se utká FOKUS s cílem urvat aspoň jednu výhru v soutěži proti OG LDN UTD. Nováčci se snažili, jak to jen šlo, ale ve skupině smrti jim zatím nebylo přáno.

Neděle nabídne ten nejdůležitější zápas sezóny pro Twistena, nebo půjde o pouhou formalitu. Záleží na pátečním duelu TL vs. M3C. Každopádně BIG čeká soupeř v podobě BBL Esports, kterým se teď opravdu nedaří, takže český hráč má určitě hezkou šanci. Poslední zápas skupinové fáze proběhne mezi celky Fnatic, jenž se prezentují zatím famózně, a G2 Esports, kterým se naopak nepodařilo do play-off projít.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.