Přejít k hlavnímu obsahu

Zůstaneš v Rusku, ale nehraješ! Semifinalisté Majoru se rozloučili s klíčovým hráčem, ten teď pomůže OG

12. 6. 2022 | 15:30 Counter-Strike 2 Přestup
Organizace Spirit přichází po senzačním postupu do semifinále Majoru s velmi překvapivou zprávou. Na přestupovou listinu umisťuje Abdula „⁠degster⁠“ Gasanova, který měl na báječné jízdě v Antverpách obrovskou zásluhu. Proč?
Abdul „⁠degster⁠“ Gasanov
Abdul „⁠degster⁠“ Gasanov
Zdroj: HLTV.org

Rozhodnutí o konci dvacetiletého hráče přišlo v důsledku mimoherních faktorů, obě strany se zkrátka nedokázaly dohodnout.

Organizace přesné důvody sice kromě rozdílných názorů na budoucnost neupřesnila, mnoho zdrojů ale uvádí, že rozhodnutí souviselo s nedávným přesunem Spirit do Srbska v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu - tak, aby měli čistý štít. Jenže tady se to zvrtlo.

Gasanovo přání totiž bylo se vrátit a žít ve své rodné zemi, nechtěl být v Srbsku. To ho stálo místo.

Jeho smutný konec je z herního hlediska naprostým šokem. Když se Spirit probojovali až do semifinále PGL Majoru v Antverpách, degster byl v samém centru dění. Aby taky ne, byl totiž statisticky nejlépe hodnoceným hráčem v Belgii, ve všech fázích Majoru měl v průměru rating 1,25.

Odchod degstera bude nepochybně velkou ranou.

„Abdul je velmi talentovaný hráč, který během svého působení ve Spirit prokázal, že patří k nejlepším nejen v regionu, ale i na celém světě. Rozhodování bylo těžké, máme však konkrétní plán rozvoje a nebudeme ho přehlížet ani v případě nejtalentovanějšího hráče.  Děkuji Abdulovi za rok a půl práce v našem týmu a přeji mu hodně štěstí na jeho další cestě,“ uvedl v prohlášení generální ředitel Spirit Nikita Cheshir Chukalin.

Zajímavé bude sledovat, kam kroky degstera povedou dál. Trvalé angažmá je na delší jednání, když ale někdo bude potřebovat náhradníka, má na stole obrovský klenot.

A jak to tak vypadá, Gasanovy služby už zanedlouho využije NEOFRAG s OG! Jejich primární odstřelovač mantuu má totiž koronavirus a nestihne velké jarní finále BLAST v Lisabonu - alespoň to tvrdí ruský insider Aleksey „OverDrive“ Biryukov.

Zbylá soupiska Spirit vypadá následovně: 

 Rusko  Boris „magixx“ Vorobjev
 Rusko  Pavel „s1ren“ Ogloblin
 Rusko  Robert „Patsi“ Isyanov
 Rusko  Leonid „chopper“ Vishnyakov

 Rusko  Sergej „hally“ Shavaev (trenér)

 Rusko  Abdul „degster“ Gasanov (přestupní listina)

Štítky: degster, Spirit
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.