Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace jsou u konce. Největší domácí LoL show přivítá celou domácí špičku

14. 6. 2022 | 12:06 League of Legends Preview
Prague Champs nabídne již o tomto víkendu opravdu velkou podívanou. V kvalifikačním cyklu se žádné překvapení nekonalo a do Prahy skutečně postoupila čtveřice nejlepších domácích týmů, které se utkají o 200 tisíc korun. Další šestimístnou sumu pak před živým publikem nabídne showmatch proti francouzskému týmu Gamers Origin.
Prague Champs
Prague Champs
Zdroj: Prague Champs

Poslední dva víkendy uzavřely složení Prague Champs. Vyzyvatelé z otevřených kvalifikací nepředvedli špatné výkony, na domácí elitu to však nestačilo a kvartetu Inaequalis, HEET, eSuba Academy a BRUTE se nepodařilo uhrát ani jednu hru. Top týmy potvrdily extratřídu a fanoušci mohou těšit na pořádnou show.

„Prague Champs kvalifikaci jsme zvládli bez větších problému a sérii vyhráli 3:0. Řekl bych, že hry byly zajímavé i pro oko diváka. Kdo přišel na stream, neprohloupil. Teď už se ovšem soustředíme na to, abychom zvládli porazit v semifinále SINNERS. Hlavně se těšíme na všechny fanoušky, kteří nás přijdou podpořit. Bude to výjimečné, po takové době nastoupit opět před publikem. Uděláme vše proto, aby i návštěvníci odcházeli spokojeni,“ řekl ke kvalifikaci Martin Stříbný, manažer Dynama Eclot. Jeho svěřenci půjdu do boje v sobotu od 12:30.

„Jsme rádi, že se nám podařilo postoupit na offline finále. Konečně jsme po vypršení Danyho banu mohli nastoupit v plné sestavě, a to rovnou do BO5 série, což pro nás byla perfektní zkouška připravenosti. Přestože jsme do duelu nastupovali jako favorité, tak jsme náš Academy tým rozhodně nepodcenili. Rádi bychom poděkovali soupeřům a také fanouškům, kteří náš duel sledovali na streamu. Těšíme se na vás v O2 universu!“ okomentoval turnaj manažer eSuby Radek Mikušovský, jehož sestava se ve druhém semifinále postaví týmu Entropiq.

Celé klání se odehraje před živým publikem na obřím 22metrovém pódiu, navíc ve zcela unikátním prostoru O2 Universum. Odsud už je to opravdu jen poslední velký krok do majestátní O2 Areny. Vrcholem víkendového turnaje bude souboj nejlepšího domácího týmu se zástupcem francouzské scény Gamers Origin, díky čemuž Prague Champs získají nadnárodní význam. Fanoušci LoL by si to neměli nechat ujít!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.