Přejít k hlavnímu obsahu

Vydrž 20 sekund planku a vyhraj špičkový herní počítač. Iniciativa Zdravý hráč spouští novou výzvu

15. 6. 2022 | 08:00 Lifestyle
Cílem iniciativy Zdravý hráč je naučit hráče videoher správnému pohybu a ukázat jim tak, že fyzická aktivita je naší přirozenou součástí. Jako motivaci si pro ně připravil tým Zdravého hráče špičkový herní počítač HAL3000. Novou měsíční výzvu zahájil populární streamer, komentátor a legenda hry Counter-Strike Ivan „Dev1“ Lazarov. A co musí soutěžící udělat pro výhru? Stačí vydržet 20 sekund v planku.
Ivan „Dev1“ Lazarov s hlavní cenou
Ivan „Dev1“ Lazarov s hlavní cenou
Zdroj: Zdravý hráč

„Jsme rádi, že můžeme spustit další sportovní soutěž. Podporujeme myšlenku, že sezení u počítače je nutné vyvažovat fyzickou aktivitou. K hraní přistupujeme rozumně a svůj koníček si chceme užívat naplno. Do výzvy proto věnujeme výkonný herní počítač HAL3000 ze speciální edice MČR Finale. A to už stojí za zapojení se do soutěže,“ říká Filip Hlobil, ambasador značky HAL3000.

Iniciativu Zdravý hráč od samotného vzniku podporuje Česká spořitelna, která ji zařadila do svého programu Sportujeme se Spořkou. V něm dlouhodobě rozvíjí radost z pohybu zejména u dětí a mládeže a ovlivňuje tak jejich zdravý vývoj a kognitivní potenciál. V rámci programu Sportujeme se Spořkou, který podporuje již 11 různorodých projektů (včetně Zdravého hráče), vede Česká spořitelna k pohybu už téměř 1 milion obyvatel České republiky.

„Videohry jsou stále na velkém vzestupu. Náš program Sportujeme se Spořkou rozvíjí správný životní styl a jsem rád, že skrze něj můžeme oslovovat i hráče u počítače. Věříme, že Zdravého hráče ocení i rodiče, jejichž děti se ve svém přirozeném prostředí pravidelně dozvídají také důležité informace o důležitosti pohybu zábavnou formou,“ vysvětluje Radomil Štumpa, Brand Activation Leader České spořitelny.

20 sekund planku za herní mašinu

Jedním z hlavních cílů iniciativy Zdravý hráč je propojování elektronického sportu s tím tradičním. Proto pro hráče pravidelně připravuje výuková videa, tipy na jednoduchá cvičení a zábavné výzvy. O herní počítač se bude soutěži již potřetí. V první měli soutěžící za úkol udělat 10 kliků, v té druhé pak 20 dřepů. Tentokrát si soutěžící procvičí střed těla. Díky tomuto cviku mohou hráči předcházet bolesti zad, které se mohou objevit během dlouhého sezení u počítače. Soutěž probíhá celý měsíc na sociálních sítích a může se jí zúčastnit kdokoliv. Vítěze herního počítače HAL3000 se dozvíme v pondělí 11. července.

Štítky: Zdravý hráč, dev1
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.