Přejít k hlavnímu obsahu

Měsíční finále přineslo jedno překvapení za druhým, Sampi potvrdili roli favorita

14. 6. 2022 | 23:19 Brawl Stars Reportáž
Druhé měsíční finále MČR 2022 je za námi, to byla jízda! Po velice napínavých zápasech a nečekaných výsledcích nakonec triumfovali opět Sampi.Tipsport.
Samsung MČR v mobilních hrách 2022
Samsung MČR v mobilních hrách 2022
Zdroj: PLAYzone

Po minulém měsíčním finále se týmy otřepaly a vrhly se do opět do boje o cenné MČR body, které jim mohou zajistit přímý postup na Samsung MČR v mobilních hrách. Komentáře se ujala opět naše letos již tradiční komentátorská dvojice Ondřej „Skeri“ Škeřík a Richard „Richie“ Jarošík.

Komentátoři viděli jako favorita tým Inside games, který na minulém měsíčním finále předvedl opravu úctyhodný výkon, když v grandfinále sváděli souboj proti Sampi.Tipsport. Svou roli ale nepotvrdili hned v prvním zápase proti Inaequalis, když těsně prohráli 2:1. Hrálo se až do poslední hry posledního módu, ale postup si nakonec odnesli Inae.

Team Narcis a Glore proti sobě svedli taktéž zajímavý souboj, ale první jmenovaný na své soupeře nestačil a padl s poměrem 2:0. Sampi.Tipsport, kteří momentálně vedou v MČR bodování, se utkali proti mixu Squeak, který jsme na měsíčním finále mohli vidět poprvé. Squeak podal velmi dobrý výkon, ale Sampi nezaváhali a i když těsně, tak nakonec své protivníky porazili.

Na streamu jsme mohli vidět zápas týmů Tadíkovi Knírači a Enterprise. Oba celky vstoupily do zápasu s cílem zvítězit a ulehčit si tak postup pavoukem. Lépe začali Enterprise, kdy na Gem Grabu ukořistili první set. Druhý mód, tedy Brawl Ball, už ale vypadal úplně jinak. Tadíkovi Knírači měli dle slov komentátorů lépe napickováno a na hře to šlo vidět. Zápas tedy šel až do třetího módu. Knockout byl velmi vyrovnaný, ale individuální chyby rozhodly o vítězi tohoto zápasu, kterými se po urputném boji stali Tadíkovi Knírači.

V druhém kole winners bracketu nás čekal zápas Sampi.Tipsport a Tadíkovích Kníračů. První jmenovaný potvrdil svou roli dominantního týmu na tuzemské scéně a zvítězil s poměrem 2:1. Druhého zápasu se ujali naši komentátoři, šlo o duel Inaequalis a týmu pod novou organizací – Glore. Na Gem Grabu zvítězili Glore, Brawl Ball už byl ale o něčem jiném, když hráč Jolanda z Inaequalis vzal postavu Franka s velkým množstvím životů a dopomohl tak jeho týmu ukořistit výhru aspoň na tomto módu. Rozhodující byl tedy opět Knockout. Zde už viditelně dominovali Glore, svým soupeřům nenechali ani jednu jedinou výhru.

Finále winners bracketu proběhlo mezi celky Sampi.Tipsport a Glore. V tomto zápase Sampi opět ukázali své četné kvality a vyhráli s čistým kontem 3:0.

V losers bracketu jsme se mezitím museli rozloučit s týmy Enterprise, kteří prohráli proti mixu Squeak, a Narcis, kteří padli v rukou v Inside Games. Oba celky si odnesly dělené 7. - 8. místo. V druhém kole losers bracketu to byli právě favorizovaní Inside Games, kteří nezvládli zdolat Tadíkovy Knírače. Inaequalis mezitím svedl urputný souboj se Squeakem. První mód zvládli lépe Squeak, na Brawl Ballech zvolili Inaequalis stejnou taktiku jako proti Glore a jejich triumf se jim podařilo zopakovat. Nicméně na třetím módu jim šance na postup protivníci zmařili. 

O třetí místo si zahráli Tadíkovi Knírači a Squeak. Na Gem Grabu se Squeak snažil využít taktiku s Max, která se v průběhu hry snažila pomoci svým spoluhráčům díky zrychlující Super schopnosti. Tato strategie se ale nevyplatila a soupeři se tak radovali z prvního vyhraného setu. Druhý mód – Brawl Ball proběhl naprosto stejně, Tadíkovi Knírači nenechali nic náhodě a odnesli si výhru v poměru 2:0 

O postup do grandfinále si zahráli Tadíkovi Knírači proti Glore. První jmenovaný hned ze začátku ukořistil dva sety a tím pádem je od postupu dělila jediná výhra. Knockout i Bounty ale šly ve prospěch Glore a zápas se tak dostal do shodného stavu 2:2. Hráči, komentátoři i fanoušci byli v napětí, jak to dopadne. Posledním módem bylo Bounty na mapě Shooting Star. Tadíkovi Knírači zvolili rychlé kombo s Maxkou a v první hře se jim zadařilo. Druhou hru až do konce měli pod kontrolou Glore, v poslední sekundě ale přišel nečekaný a nádherný zvrat od Tadíkových Kníračů a vzali si tak výhru na svou stranu. 

Grandfinále tedy proběhlo mezi týmy Tadíkovi Knírači, kteří byli nuceni hrát se subem, a Sampi.Tipsport. Oslabení Tadíkovi Knírači na výkon svého soupeře nestačili a tak se Sampi.Tipsport stávají opět vítězi dalšího měsíčního finále. Začíná tak být jasné, kdo na letošním MČR půjde za trofejí stůj co stůj. Zabránit jim v  tom ale může ještě leckdo.

Celkové pořadí:

  • 1. místo Sampi.Tipsport
  • 2. místo Tadíkovi Knírači
  • 3. místo Glore
  • 4. místo Squeak
  • 5. - 6. místo Inaequalis
  • 5. - 6. místo Inside Games
  • 7. - 8. místo Enterprise Esports
  • 7. - 8. místo Narcis
Samsung MČR v mobilních hrách by nebylo možné bez našich partnerů
Samsung MČR v mobilních hrách by nebylo možné bez našich partnerů
Foto: PLAYzone
"Dneska zahodíme ega z lega stavím raketu, naposledy zamávám, směr na zombie planetu" -Fizi