Přejít k hlavnímu obsahu

Slovák Zero přichází o spoluhráče. Kdo posílí bývalý TOP 30 tým světa?

16. 6. 2022 | 10:00 Counter-Strike 2 Přestup
Další změna na evropské scéně se dotkla týmu GamerLegion. Ten je pro české a slovenské CS:GO fanoušky zajímavý hlavně přítomností Patrika „Zero“ Žúdela, který německou organizaci reprezentuje už necelé dva roky. Ještě nedávno TOP 30 tým světa se bude ohlížet po novém sniperovi.
Patrik „Zero“ Žúdel
Patrik „Zero“ Žúdel
Zdroj: PGL Esports

GamerLegion se na konci minulého roku poprvé dostali do nejlepší světové třicítky. V elitní padesátce se až na výjimky pohybovali celého půl roku, posun přišel díky několika úspěšným tažením v turnajích a cenným skalpům známých jmen. Letos dokonce dvakrát vyzvali SINNERS a v obou případech je porazili.

Největší odměnou za dlouhodobou práci však byl úspěch v otevřené kvalifikaci na PGL Major RMR turnaj pro Evropu. Bohužel, v silné konkurenci tým s Patrikem „Zero“ Žúdelem nezískal jedinou výhru a po třech prohrách v řadě odlétal z Bukurešti plný smutku. Nejblíže měli GL k výhře proti postupujícím forZe.

Uplynulo několik dalších týdnů a neúspěšné chvíle mají své vyústění. Po dvou letech se s týmem loučí hlavní sniper Sean „eraa“ Knutsson, který přišel do týmu ve stejnou chvíli jako Zero. Management organizace pocítil, že je potřeba vyzkoušet nové věci a právě rozbití základního stavebního kamene je ta cesta.

Sestava pod vedením Alfreda „RuStY“ Karlssona zatím nemá vyhlédnutou náhradu, žádné oficiální představení posily se podle středečního vyjádření nechystá. Na trhu je ale spousta zajímavých exemplářů, jedním z těch nejzvučnějších je semifinalista PGL Majoru Abdul „degster“ Gasanov, který však může očekávat ještě lepší nabídky. Hráč se totiž vyjádřil, že v Rusku neplánuje zůstat a je možnostem otevřený.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.