Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší evropské zápolení je zpátky. Letní část LEC startuje supervíkendem

17. 6. 2022 | 14:14 League of Legends Preview
Čekání je u konce. Finiš jarního splitu byl naprosto neskutečný a každého fanouška namlsal. Po pauze a MSI se ale na Summoner's Riftu už tenhle pátek sejdou nejlepší evropské celky v úvodním kole letního splitu LEC.
LEC studio v Berlíně
LEC studio v Berlíně
Zdroj: Riot Games

Od jara se pár věci změnilo. Kromě třech nejúspěšnějších týmů první poloviny sezóny se všechny sestavy obohatily o nové talenty. Matyáš „Carzzy“ Orság například v týmu Vitality přivítal nového korejského spoluhráče Haru, který se už letos předvedl na European Masters. Samozřejmě nás čeká klasický formát s osmi týdny plnými kvalitního League of Legends. Nebo se to alespoň očekává.

Jak je zvykem, po odehrání základní části si nejlepší šestice dle počtu získaných bodů zahraje v play-off. Nejlepší trojice týmů bude mít následně tu čest reprezentovat evropský region na světovém šampionátu. Abychom ale nepředbíhali, pojďme se kouknout, co nás čeká na úvod – doslova a do písmene supervíkend!

Summer Split odstartuje Carzzy v dresu Vitality proti loňským obhájcům titulu MAD Lions, které doplnil na midu Nisqy po půlroční pauze. V sobotu nás bude čekat souboj dalších českých hráčů, Fnatic s Markem „Humanoid“ Brázdou narazí na Excel, kde hraje Patrik „Patrik“ Jírů.  Máme se tedy opravdu na co těšit.

Věrní fanoušci a příznivci League of Legends si mohou zpříjemnit úvod jarní sezóny hezky v chládku Vodafone PLAYzone Areny. Celá soutěž se bude vysílat, tak pokud jste z Prahy a okolí, neváhejte přijít!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.