Přejít k hlavnímu obsahu

Největší lolkařský event je za rohem. Prague Champs dokonce přináší vlastní hymnu!

16. 6. 2022 | 18:18 League of Legends Preview
Týdny čekání jsou u konce. Turnaj s názvem Prague Champs přinese důležitý milník v historii domácího League of Legends. Vyvrcholení historického turnaje započne v sobotu a v neděli poznáme krále, který si odnese rovných 100 tisíc korun. O bonusovou sumu ve stejné výši se však v pražském O2 universu následně popere se ctěným zástupcem zahraniční scény.
Pozvánka na Prague Champs
Pozvánka na Prague Champs
Zdroj: Prague Champs

O2 universum vůbec poprvé přivítá esportové klání. Odsud už je to jen pár krůčku do vysněné O2 areny. Nejen fanoušci League of Legends se mohou těšit na souboje těch nejlepších z nejlepších na velkolepém 22metrovém pódiu. Do kvalifikačního cyklu se mohl zapojit naprosto každý, ve výsledku ale stejně uspěla domácí elita. V Praze se tak o titul popere kvarteto týmu Dynamo Eclot, Entropiq, eSuba a SINNERS.

V prvním semifinálovém utkání v BO5 formátu se proti sobě v sobotu od 12:30 postaví DNE a SINNERS. Následovat bude bitva Entropiq proti eSubě, což jsou dva poslední zástupci naší scény v Evropě. Celkově se fanoušci mohou dočkat až deseti her toho nejlepšího LoLka, tomu říkáme skutečný esportový maraton.

Jen o domácích týmech to však nebude. Jakmile v sobotu v zápase od 11:00 pozná O2 universum krále Prahy, tak si šampioni odpočinou a následně vyzvou pozvaného zástupce francouzské scény – Gamers Origin. Showmatch takového kalibru na domácí scéně v offline prostředí dlouho nebyl, kdo ví jestli někdy!

Celou akci si však užije naprosto každý. Na místo totiž vedle francouzského týmu dorazí i mnoho lokálních hostů z jiných řad, než jsou hráči. Těšit se můžete na herní influencery, jmenovitě o víkendu dorazí Idyiom, CzechCloud, Charmie, Herdyn a Xnapy. Zatímco sobota tak postupně přinese Meet & Greet s jednotlivými týmy, neděle bude vedle finálové řežby ve znamení možnosti potkat oblíbené tváře internetu.

Prague Champs však nabízí i dvě další speciality. Pořadatelé chtěli na domácí scénu přinést něco nového, co tu ještě nebylo, což se jim zřejmě povedlo. Komentátor Petr „Xnapy“ Jirák totiž v kooperaci se svým tátou, 59členným orchestrem a zpěvačkou Kristýnou Daňhelovou představil světu oficiální hymnu turnaje. Mimo to již byl odhalen i pohár, který vznikl na míru. Více o něm řekne sám designér Roman Kvita:

Chtěl jsem vycházet přímo z herního universa LoL, který je hodně komplexní a mnohovrstevnatý. Hledal jsem styčné body, co ze hry by se mělo promítnout do návrhu trofeje, ale zároveň jsem usiloval o to, aby se trofej maximálně odlišovala od ostatních esportových cen a opravdu vynikala. Při rešerši a skicování jsem zkoumal barvy a tvary konkrétních postav. Srpovité křivky figur a barvy se nakonec staly hlavní myšlenkou návrhu. Vznikl tak objekt, který je navrstvený z lehaného skla a nerezi. Celkový výraz poháru potom připomíná pochodeň, což se ke hře skvěle hodí. Myslím, že touto materiálovou kombinací je trofej opravdu jedinečná a velmi nápadná.

Pokud vás tedy zajímá, kdo za burácivých tónů pozvedne luxusní trofej, určitě neváhejte a utíkejte na stránky prodejní sítě Ticketmaster. Výběrem správného lístku se dokonce můžete stát Challengerem!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.