Přejít k hlavnímu obsahu

Dlouhé čekání na novou mapu je u konce! Nová epizoda nás zavede pod mořskou hladinu

17. 6. 2022 | 08:35 VALORANT Update hry
Už je to nějakou chvilku, co VALORANT oživila nová mapa. Poslední patche se zaměřovaly spíše na opravu chyb a balancování hry, ale blíží se konec čtvrté epizody, což znamená jediné. Brzy dorazí v pořadí již pátá epizoda a s ní i nové bitevní pole.
Nová mapa Dia do Santuário / Pearl
Nová mapa Dia do Santuário / Pearl
Zdroj: Riot Games

Střílečka od Riot Games vyšla se čtyřmi základními mapami. Ve hře byl Ascent, Bind, Split a Heaven – a pokud chceme být puntičkářští, ještě tu byl tréninkový Range. Brzo se rodina lokací rozrostla o Icebox na konci první epizody, o Breeze ve druhé epizodě a Fracture byl přidán ve třetí. Čtvrtá epizoda byla o přírůstek v podobě mapy ochuzena, ale to v té následující už nehrozí. Vše je dokonce potvrzeno.

Teasovaní od Riotu bylo dlouhodobé. Pomocí příspěvků s nápovědami mohli fanoušci a hráči tipovat a diskutovat, kde by se nová mapa mohla nacházet a jak bude vypadat. Konečně můžeme přestat snít a se do nové mapy se lze doslova ponořit. Celá herní lokace nese název Pearl a bude pod vodou v Portugalsku.

S největší pravděpodobností bude zpřístupněna v patchi, který zahájí nový akt a vlastně celou epizodu. To by mělo nastat už 22. června, tedy za méně než týden. Update přinese i nový rank: Ascendant.

Ještě stále máte čas docílit svého vysněného ranku než sezóna skončí. Pak se začne opět nanovo. Se spoustou zbrusu nových věcí včetně Dia do Santuário! Jak se na novou mapu těšíte?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.