Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta třeba až na světový šampionát začíná. Český talent vyzve M3 Champions

17. 6. 2022 | 15:30 VALORANT Preview
Dnes oficiálně startuje play-off prestižní evropské ligy VCT Challengers. Při svém debutu v tier 1 lize se Ondřejovi „MONSTEERR“ Petrů podařilo získat místenku mezi šesticí postupujících. Teď je cíl jasný, hraje se o titul a účast na druhém letošním mezinárodním turnaji Masters.
MONSTEERR a Cypher
MONSTEERR a Cypher
Zdroj: Acend Club / Riot Games

První split letošní sezóny byl pro Acend dost utrápený. Po příchodu nové mladé síly v podobě českého hráče a také Vakarise „vakk“ Bebravičiuse se tým vyhoupl zpět mezi nejlepší. Ve skupině prohráli jedinou sérii proti Fnatic, čímž si do play-off vysloužili toho papírově nejslabšího postupujícího. Ale není radno nikoho podceňovat, protože jde o M3 Champions, nad kterými by hůl zlomil leda troufalec.

Není to ovšem vše, co nás v prvním dni čeká. Po odehrání prvního čtvrtfinále se střetnou dva velice vyrovnané celky. Na bitevním poli se potká Team Liquid s FunPlus Phoenix. Oba celky podávají skvělé výkony po celý rok, ale v prvním splitu se na Masters podívali pouze TL. Stalo se tak ale na úkor právě FPX, kteří sice ovládli celou soutěž, ale účast na mezinárodní akci v Reykjavíku jim byla odepřena kvůli válce na Ukrajině. Mají tedy o to větší důvod teď šlápnout na plyn a zopakovat svoji play-off formu.

Poražené týmy ještě zoufat nemusí, protože ve zvoleném formátu existuje druhá šance probojovat se na Masters skrze pavouka poražených. Naopak na vítěze čekají letos nejdominantnější sestavy ligy mistrů Valorantu. Guild Esports vyzve vítěze souboje Acend vs. M3C a Fnatic čeká na jednoho z  dvojice LiquidFPX. Právě tyto duely už nabídnou přímé postupové boje o druhé mezinárodní klání sezóny!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.