Přejít k hlavnímu obsahu

První a nejvíce překvapivý vítěz. Jak vypadal vůbec první ročník Vodafone MČR PUBG?

19. 6. 2022 | 14:15 PUBG: Battlegrounds MČR
Letošní rok přinese již 5. ročník Vodafone MČR PUBG, není tak od věci si připomenout, jak vypadaly předchozí cesty šampionů. Pamatujete si, kdo kraloval prvnímu ročníku? Kdo je nejúspěšnějším hráčem v PUBG z hlediska počtu titulů? A v kterém roce se v roli hráče zúčastnila legenda domácího PUBG, Martin „spajKK“ Beneš? Pojďme si všechny momenty postupně připomenout!
Vodafone MČR PUBG
Vodafone MČR PUBG
Zdroj: PLAYzone

Kapitola první - ročník 2018

Úplně první sezóna započala 12. října 2018, která byla současně nejkratší. Ve čtyřech kvalifikacích pokaždé postupovaly čtyři týmy a nejlepší šestnáctka si to 10. listopadu rozdala v jednodenním offline finále v pavilonu B během festivalu Life! Největší zálusk si dělali favorité Alza Gaming, eSuba či Inside Games. Jednalo se však o offline prostředí, nervozita a nezkušenost tak mohla udělat své, protože spousta hráčů se na něm představila vůbec poprvé. V té době navíc PUBG bylo v plenkách a o titulu rozhodovaly souboje na pouhých sedmi mapách v zastaralém bodování, ve kterém byla důležitější konečná pozice než počet killů.

Daniel „seniks“ Ručka v dresu Alza Gaming
Daniel „seniks“ Ručka v dresu Alza Gaming
Zdroj: PLAYzone

Hned první mapu brali favorité z Alza Gaming, ti ovšem nezvládli následující dvě mapy. Toho využil celek Gunrunners.AOC, který si dokázal po třech mapách vypracovat výborný náskok, zejména díky faktu, že se dokázali každou hru umístit v TOP 3. Následoval písečný Miramar, kde se borci okolo Crowleyho zasekli a postupně ztráceli náskok. V závěru již bylo jasné, že o titul svede souboj právě Alza Gaming proti Gunrunners, jejichž rozdíl byl pouze 50 bodů, což v tehdejším bodovacím systému nic neznamenalo. Poslední hra rozhodovala na mapě Erangel. Na něm Alza Gaming vypadla na 10. místě a vzhledem k tomu, že Gunrunners stále žili, zajistili si mistrovský titul. Bronzové medaile získal tým Ooops před nEophyte.

Jan Elwzoy Pařízek v dresu FFFW

Letos už s největší pravděpodobností žádného hráče z tehdejšího mistrovského týmu v akci neuvidíme. Jako poslední ukončil svou kariéru Crowley po loňském MČR. Člověk ale nikdy neví, třeba kluci dostanou chuť oprášit své schopnosti a zahrát si v offline prostředí. Gunrunners v tom roce měli pod svými křídly i silný CS:GO tým okolo frozena, díky čemuž se stali vůbec nejúspěšnější organizací MČR 2018.

Výsledky MČR PUBG 2018
Výsledky MČR PUBG 2018
Zdroj: PLAYzone
Vítězové MČR 2018 - Gunrunners.AOC
Vítězové MČR 2018 - Gunrunners.AOC
Foto: PLAYzone
Mistři České republiky v PUBG 2018-2021
RočníkVítězSestava
2018Gunrunners AOCHaziQQ, Frodbal, Madis, Crowley
2019eXtatusHawki, Kejdoran, RedgieBeardo, Double
2020EntropiqHawki, Nowikk, RedgieBeardo, Double
2021VIKÜRVINowikk, PiXeL1K, KnorkiS, Double
Štítky: MČR, MČR PUBG, PUBG
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!